2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Láncreakció

Láncreakció – Oroszország ellenállóképességet tanúsított a szankciókkal szemben + videó

Egy nyugati szakembereket tömörítő rendezvény egyik fő következtetése az volt, hogy Oroszország új ázsiai piacok felé orientálódik. Akik pedig a kérdésekre válaszolnak: Toldi Ottó a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója és Tatár Mihály az Oeconomus Gazdaságkutató alapítvány vezető elemzője.

  • Láncreakció – Oroszország ellenállóképességet tanúsított a szankciókkal szemben + videó

A tartalomból:

Az ukrán energetikai infrastruktúrát ért legutóbbi orosz támadásokra válaszul az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) további finanszírozást nyújt az ország állami tulajdonú energetikai vállalatainak.

A londoni Wood Mackenzie tanácsadó cég online konferenciát szervezett az Oroszország elleni szankciók hatásáról, különösen a globális fém-, bányászati és szén szektorokban. A nyugati szakembereket tömörítő rendezvény egyik fő következtetése az volt, hogy Oroszország ellenállóképességet tanúsított a szankciókkal szemben, és új ázsiai piacok felé orientálódik.

Emmanuel Macron francia elnök személyesen lépett közbe, hogy meggyőzze Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt, hogy az Airbus és más repülőgép-ipari cégek mentesüljenek az orosz titánra vonatkozó szankciók alól - állítja három, az ügyet ismerő személy.

Európának kellene garanciát vállalnia az Egyesült Államok újabb, Ukrajnának nyújtandó kölcsönéhez. Az Egyesült Államok kész egy 50 milliárd dolláros kölcsön folyósítására Ukrajnának, amelynek a visszafizetését a szankciók miatt befagyasztott orosz eszközökből származó nyereség garantálná – értesült a Financial Times egy uniós munkadokumentumból.

Az adás vendégei: Toldi Ottó a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója és Tatár Mihály az Oeconomus Gazdaságkutató alapítvány vezető elemzője voltak, a műsort Ferkó Dániel vezette.

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!