2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:50

Láncreakció

Láncreakció: Kétszeresére nőtt a Kanári-szigetekre érkező illegális migránsok száma + videó

Létrejött a Száhel-államok szövetsége a nyugati beavatkozással szemben. Afrikába utazik a spanyol kormányfő, hogy megállítsa a migrációt, miközben Szudánból 10 millióan menekültek el. Egyre több afrikai ország vásárol aranyat dollár helyett. Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Marsai Viktorral, a Migrációkutató Intézet igazgatójával és Csizmadia Tamás jogász, elemzővel.

  • Láncreakció: Kétszeresére nőtt a Kanári-szigetekre érkező illegális migránsok száma + videó

A spanyol kormányfő augusztus 27. és 29. között Mauritániába, Szenegálba és Gambiába utazik, hogy erősítse az illegális migráció elleni együttműködést. Pedro Sánchez találkozik az érintett országok elnökeivel.

A spanyol belügyminisztérium adatai szerint a Kanári-szigetekre érkező illegális migránsok száma több mint kétszeresére nőtt az előző év azonos időszakához képest, 10 ezerről több mint 22 ezerre. A migránsokat segítő spanyol civil szervezet, a Caminando Fronteras becslései szerint közülük több mint 5000-en haltak meg a tengeren az év első öt hónapjában, miközben a Kanári-szigetekre próbáltak eljutni. A spanyol kormányfő szeretné megerősíteni a származási és tranzitországok támogatását, és fokozni a migráció elleni erőfeszítéseket. Fél éven belül ez lesz Sánchez második mauritániai látogatása, miután februárban Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével együtt járt az afrikai kontinensen, ahol több mint 500 millió eurós támogatást jelentettek be fejlesztésre és az illegális elleni küzdelemre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!