2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság vára 11:00

Láncreakció

Láncreakció – Izraeli miniszterelnök: már csak egy lépés a győzelemig + videó

Miért vonta ki Izrael csapatait Gáza déli területétől? Megtorlásra készül-e Irán? Újra teret nyer az Iszlám Állam Szíriában? Mekkora az orosz befolyás a régióban? Milyen láncreakciókat indíthatnak ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Vukics Ferenc katonai szakértővel és Sayfo Omarral, a Migrációkutató Intézet kutatási vezetőjével.

  • Láncreakció – Izraeli miniszterelnök: már csak egy lépés a győzelemig + videó

Izrael vasárnap közölte, hogy kivonja csapatait Gáza déli területétől, így csak egy dandár maradt Rafahnál. A döntés nem egészen két nappal az után született, hogy Izrael Washington kérésére engedélyezte a humanitárius segélyek szállítását az asdódi kikötőből, a Gázai-övezet északnyugati csücskében fekvő erezi átkelőhelyen keresztül.

Közben Izrael delegációt küldött Egyiptomba, hogy újabb tárgyalásokat folytassanak egy esetleges tűzszünetről. A HAMASZ feltétele az izraeli túszok szabadon engedéséért és a tűzszüneti megállapodásért cserébe az volt, hogy a zsidó állam kivonja katonáit a Gázai övezetből, és visszaengedje az övezet középső és északi részére a kitelepített palesztinokat.

Vasárnap volt hat hónapja, hogy a Hamász terrortámadást mért Izraelre és több száz izraeli állampolgárt elrabolt. Az október 7 után kezdődött gázai háborúban az egészségügyi minisztérium szerint több mint 33 000 palesztin vesztette életét.

Az izraeli miniszterelnök szerint már csak egyetlen lépésre van szükség a győzelemhez.Benjamin Netanjahu a kormány vasárnapi ülésén kijelentette, hogy az eddig elért eredmények nagyszerűek és bár 133, a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz még mindig fogságban van, kiszabadításuk nem Izraeltől függ.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!