2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Láncreakció

Láncreakció - Hidegháborút idéző jelenetek: orosz hadihajók látogattak Kubába + videó

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Santo Martin, a Makronom Intézet vezető elemzője voltak a vendégeink.

  • Láncreakció - Hidegháborút idéző jelenetek: orosz hadihajók látogattak Kubába + videó

Az ötnapos havannai állomáson tartózkodó orosz nukleáris meghajtású tengeralattjáró hétfőn hagyta el a kubai fővárost. A Kazan a havannai kikötő öbléből a nyílt tengerre indult, nem sokkal később követte a Gorszkov fregatt, míg a Pashin tartályhajó a kikötő elhagyásához szükséges manővereket hajtott végre. Az orosz flottilla, amelyhez egy vontatóhajó is tartozott, múlt szerdán érkezett a kubai fővárosba, ahol a helyi lakosok kíváncsiságát keltette.

A Florida partjaitól mintegy 150 kilométerre fekvő Kuba látogatása az Egyesült Államok és Oroszország között az ukrajnai háború miatt növekvő feszültségek hátterében történt. A múlt héten a kubai forradalmi fegyveres erők minisztériuma biztosította mindenkit, hogy az orosz hajók nem rendelkeznek nukleáris fegyverekkel, és nem jelentenek "fenyegetést a térségre". Washington pedig közölte, hogy figyelemmel kíséri a kubai fejleményeket, de kijelentette, hogy az orosz hajók telepítése nem jelent közvetlen

Főbb témák: 

  • Orosz hadihajók jelentek meg Kubában, mindössze 150 kilométerre az USA partjaitól. Nem maradt el az amerikai válaszlépés sem.
  • Mi a tétje a július végén esedékes venezuelai választásoknak, és mi Washington álláspontja?
  • A dél-amerikai olajért és ásványkincsekért folytatott harc háborúhoz vezethet?

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Vezércikk – Nézőpont Intézet: Magyar Péter legalább hat pontban nem mond igazat + videó

Májusban azt mondta Magyar Péter, hogy még ha 30 eljárás is indult ellene, mégsem veszi fel az EP-mandátumát, ami mentelmi joggal jár. Sőt: ha hatalomra kerül azt meg is szünteti. Rosszul öregedő szavak. Hiszen egyetlen eljárás van ellene, az sem politikai, hanem egyszerű köztörvényes lopás, mégsem mond le a mentelmi jogáról, amit a valahogy mégiscsak felvett EP-mandátumával szerzett. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!