2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története

Következik:

Híradó 12:00

Láncreakció

Láncreakció: Az izraeli erők északról és délről is támadják a Gázai övezetet + videó

Nagy erővel zajlanak az izraeli hadműveletek a gázai Rafah-ban, az USA ellenzi a támadást. Washington felfüggesztette a 2000 kilogrammos bombák Izraelbe irányuló szállítását. Irán kész pusztító atomfegyvert gyártani, ha a fenyegetve érzi magát. Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Vukics Ferenc katonai szakértővel és Sayfo Omarral, a Migrációkutató Intézet kutatási vezetőjével.

  • Láncreakció: Az izraeli erők északról és délről is támadják a Gázai övezetet + videó

Továbbra is folynak az izraeli hadműveletek Rafah keleti részén, az enklávé déli végén, valamint az Egyiptom felé vezető átkelőhely gázai oldalán, továbbá az északi Dzsabalíja menekülttáborban, ahol szemtanúk korábban az izraeli támadások fokozódásáról számoltak be.

Rafahtól keletre az izraeli erők „közelharcban likvidáltak több terroristát” és fegyvereket foglaltak le – áll a hadsereg közleményében.

A Dzsabalíja szektorban a hadsereg szintén bejelentette, hogy „számos terroristát likvidált”, és megsemmisített „több földalatti infrastruktúrát”, valamint egy „katonai épületet, ahol a Hamász terroristáinak egy csoportja gyülekezett”.

A rafahi átkelő zárva van, mióta Izrael a múlthéten egy csapás során elfoglalta a palesztin oldalt. A rafahi terminál elfoglalásának célja, hogy megakadályozzák az Egyiptomba vezető átjárót, amely az izraeli hadsereg szerint „létfontosságú útvonal” a Hamász számára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!