2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Láncreakció

Láncreakció: A világ legnagyobb olajipari szolgáltató vállalata bővíti tevékenységét Oroszországban + videó

A világ legnagyobb amerikai olajipari szolgáltatója bővíti üzleti tevékenységét Oroszországban, miközben a Biden-kormány a szankciók fokozására szólítja fel az uniót. Irán érdeklődik aziránt, hogy az orosz földgáz tranzitországává váljon India irányába. Megindult a szállítás az Északi-tenger új útvonalán Oroszország és Kína között. Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Stier Gáborral, a Moszkvatér.com főszerkesztőjével és Toldi Ottóval, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával.

  • Láncreakció: A világ legnagyobb olajipari szolgáltató vállalata bővíti tevékenységét Oroszországban + videó

A világ legnagyobb olajipari szolgáltató vállalata, az amerikai SLB bővíti üzleti tevékenységét Oroszországban, írja a Financial Times. A cég kijelentette: nem tervezi elhagyni Oroszországot, annak ellenére, hogy tavaly júliusban még azt mondta: „leállítja a termékek és a technológia Oroszországba történő szállítását összes létesítményéből világszerte, együttműködve a nemzetközi szankciók kiterjesztéséve". A Financial Times most arról számol be, hogy az amerikai óriás olajipari szolgáltató új szerződéseket kötött és több száz alkalmazottat vett fel Oroszországban, miután legnagyobb nyugati riválisai kivonultak az orosz piacról. A hírportál jelentésben azt írta: több mint 1000 álláshirdetést azonosított, amelyeket az SLB adott fel december óta, sofőröktől vegyészekig és geológusokig terjedő munkaköröket keresve Oroszországba.

Az amerikai külügyminisztérium szerint az SLB olajszolgáltató cég nem sértette meg az Oroszországgal szembeni szankciókat. „A Pénzügyminisztériumi kollégákkal folytatott beszélgetéseim alapján biztos vagyok abban, hogy az SLB eddigi lépései összhangban voltak a szankciós szabályokkal” – mondta Geoffrey Pyatt külügyminiszter-helyettes néhány hónapja a Reuters hírügynökségnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Ukrajna az idei év végéig újabb dán F-16-os vadászgépeket kap - jelentette be Troels Lund Poulsen dán védelmi miniszter a Ritzau hírügynökségnek adott interjújában, amelyből a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!