2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Láncreakció

Láncreakció - A Nyugat „ügyesen” összehozta az orosz-kínai koalíciót + videó

Atomhatalmi biztonsági övezetek kialakítását szorgalmazza Kína és Oroszország a különböző katonai szövetségek között. A HírTV stúdiójában Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója és Hárfás Zsolt atomenergetikai szakértő.

  • Láncreakció - A Nyugat „ügyesen” összehozta az orosz-kínai koalíciót + videó

A tartalomból: 

  • A két nagyhatalom szerint kerülni kell a katonai szövetségek és koalíciók terjeszkedését, valamint katonai hídfőállások létrehozását közvetlenül más nukleáris hatalmak határain. Mindkét ország azzal is vádolja az Egyesült Államokat, hogy saját céljai érdekében közepes hatótávolságú rakétákat telepít Európába és az ázsiai-csendes-óceáni térségbe.
  • Az űrfegyverkezés tilalmáról szóló orosz javaslatot tegnap nem fogadta el az ENSZ BT, ez nem nagyon jelent meg a hírekben, viszont most a Pentagon kiadott egy közleményt, amelyben azt állítják, hogy Moszkva feltehetően űrfegyvert állított pályára a múlt héten.
  • Moszkva szorosan figyelemmel kíséri, mi történik a nevadai amerikai nukleáris kísérleti telepen – mondta Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes, miután pénteken az amerikai hatóságok arról számoltak be, hogy a nukleáris robbanófejek állapotának ellenőrzése keretében úhynevezett „szubkritikus” kísérletet hajtottak végre a sivatag föld alatti laboratóriumában.
  • Aláírta Joe Biden az orosz urán importjának tilalmáról szóló törvényt, amelynek értelmében az amerikai cégek nem vásárolhatnak alacsony sugárzású nukleáris fűtőelemet orosz forrásból. A korlátozás nem csak a szakértői közösségben váltott ki vegyes reakciókat.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!