2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Láncreakció

Láncreakció: A Hamász nem vesz részt az izraeli túszok szabadon bocsátásáról szóló tárgyalásokon + videó

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet kutatási vezetője voltak a vendégeink.

  • Láncreakció: A Hamász nem vesz részt az izraeli túszok szabadon bocsátásáról szóló tárgyalásokon  + videó

A Hamász nem vesz részt az izraeli túszok szabadon bocsátásáról szóló tárgyalásokon a vasárnapi Rafah elleni izraeli támadás után. vasárnapról hétfőre virradó éjjel az izraeli hadsereg csapásai egy rafahi menekülttábort értek: legalább 45 halott és 249 megsebesült volt.

Benjamin Netanjahu hétfőn a Gázai övezetben fogva tartott túszok családjai előtt kijelentette, hogy az előző napi Rafah elleni izraeli csapás „tragikus baleset volt”. Izrael katonai főügyésze azt mondta, hogy vizsgálják az esetet. Az izraeliek állítása szerint két Hamász-illetékest akartak megölni, de legkevesebb 35 ember halt meg.

A Rafah elleni műveletre azután került sor, hogy a Hamász korábban rakétatámadást indított Gázából Tel-Aviv felé, közel négy hónap óta először. Legalább nyolc rakétát lőttek ki a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah térségéből, az izraeli hadsereg közlése szerint több rakétát elfogtak. Sérültekről nem érkezett jelentés.

A rafahi menekülttábort ért izraeli csapás után a Hamász nem vesz részt a túsztárgyalásokon, közölték a palesztin terrorszervezet forrásai. Döntésükről tájékoztatták a közvetítőket.

A tartalomból: 

  • Összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa a rafahi helyzet miatt, a Hamász nem tárgyal az izraeli túszok átadásáról.
  • Irán nukleáris fegyvert is gyárthat, állítja az egyik hírportál egy dokumentumra hivatkozva.
  • Amerika elvesztette az irányítást, írja a jelenkor egyik legnagyobb történésze: Niall Ferguson szerint ami most zajlik a második hidegháború.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!