2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Láncreakció

Láncreakció - Páratlan ásványkincsért indul harc a Csendes-óceánon + videó

A Hawaii és Mexikó közt fekvő Clarion-Clipperton zóna területén több milliárd, fémekben gazdag, dollárbilliókat érő úgynevezett polifémes gumó van az óceán alján. A HírTV stúdiójában Toldi Ottó a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője és Santo Martin, a Makronom Intézet vezető elemzője.

  • Láncreakció - Páratlan ásványkincsért indul harc a Csendes-óceánon + videó

A tartalomból: 

  • A Clarion-Clipperton zónában egy-egy rög nem nagyobb, mint egy termetes krumpli, viszont egyszerre tartalmaz nikkelt, mangánt, kobaltot és rezet is – ez pedig az ásványok tökéletes kombinációja egy elektromos autó akkumulátorának elkészítéséhez.
  • Jelenleg Kína vezeti a mélytengeri bányászat szabályozására irányuló nemzetközi szabályalkotási folyamatot, mégpedig azért, mert az Egyesült Államok, Pekinggel ellentéteben, 1994 óta nem ratifikálta az ENSZ tengerjogi egyezményét.
  • Az Egyesült Államok számára nemcsak Kína miatt vált sürgőssé a kitermelés, hanem azért is, mert Norvégia nemrég az első ország lett, amely a nyugati szövetségesek erős ellenállása ellenére legalizálta az ásványok óceánfenékről történő kitermelését.
  • Május 14-én az Egyesült Államok emeli a Kínából érkező elektromos járművek behozatali vámját, és szigorítja a kritikus ásványi anyagok és napelemek behozatalára vonatkozó vámokat is, írja a Wall Street Journal. A Biden-adminisztráció ezzel a lépésével a kínai elektromos járművekre kivetett illetéket nagyjából négyszeresére emeli az ügyben jártas források szerint.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Minden korábban mértnél nagyobb arányban, már 17 százalékkal vezet a Marine Le Pen nevével fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés Emmauel Macron elnök liberális pártja előtt Franciaországban. A Híradóban Lille-ből kapcsoltuk tudósítónkat, Zöldhegyi Katalint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!