2020. március 31.,
kedd, Árpád napja

Valós szabadidős alternatíva a lovas tevékenység

Hír TV

2018. november 25., vasárnap 18:59

A 21. század fiataljainak is valós szabadidős program a lovaglás és akár a lovas hagyományőrzés is, fogalmazott a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület elnöke a lovarda nyílt napján. Az eseményen a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a magyar kormány mindig kiemelten kezelte a lovas hagyományok ápolását.

„Mindenkori honvédelmünk és a ló” mottóval tartott családi napot a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel karöltve. Az egyesület elnöke szerint a 21. században is valós szabadidős alternatíva a lovas tevékenység.

„Mi úgy gondoljuk, hogy a szabadidőnek az egyik legnemesebb és leghasznosabb formája hogyha lovak mellett, több-kevésbé a szabadban töltjük ezt a szabadidőt. Az állatok nálunk társakként vannak kezelve, a lovak. Négy lábú társaink jelenlétében, a természetben töltött szabadidő, azt hiszem a rohanó világunkban – magam is szülő vagyok –, gyermekeim igyekeznek lovagolni, mindenképpen egy szebb alternatívát és egy jobb alternatívát biztosít, mint a digitális és a pláza korszaknak, mondjuk úgy, a vadhajtásai” – mondta Korein László, a hagyományőrző egyesület elnöke.

Érd polgármestere szerint a város partner a hagyományok ápolásában. „Széchényi óta tudjuk, hogy akinek nincs múltja, annak nem lesz jövője sem. Mi azt szeretnénk, hogy Magyarországon, Érden, Simonpusztán a magyar embereknek, az érdieknek, a simonpusztaiaknak legyen jövője” – emelte ki T. Mészáros András.

A térség országgyűlési képviselője elmondta: a simonpusztai egyesület nem csak a hagyományőrzésen, hanem a jövő és jelen lovastársadalmának építésén is dolgozik. „A magyar kormány mindig szem előtt tartotta a lovas hagyományok fenntartását, újraélesztését és fejlesztését. Nagyon fontosnak tarom azt, hogy ennek a folyamatnak egy bázisa lesz Simonpuszta. Nem csak a tekintetben, hogy a környékbeliek fognak itt lovagolni és a lovas tudást megszerezni, értartást végezni, hanem egyfajta találkozópont lesz, egy lovas fórum lesz, egy lovas hely lesz” – jegyezte meg Aradszki András.

Az egyesület lovardája egész évben oktatással bemutatókkal és színes programokkal várja az érdeklődő fiatalokat.