2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Kultúra

Vadászirodalmi gyermektábor Martonfán

  • Vadászirodalmi gyermektábor Martonfán

Vadászirodalommal foglalkozó ifjúsági és gyerektábort tartottak a Baranya megyei Martonfán. A helyszín az az oktatási központ, amelyet a jövő évi Vadászati és Természeti Világkiállítást szervező cég támogatásával nemrég adtak át.

Sándor Júlia Sarolt a naponta vezetett naplóból olvas fel. A kislány Sopronból érkezett a táborba. Azt mondja számára az itt eltöltött idő volt a nyár legjobb hete.

A gyerekek között volt olyan is, aki testvérétől hallott a lehetőségről.

A táborban megismerkedhetnek többek között Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán és Fekete István munkásságával. Kiolvasnak egy általuk választott vadászattal kapcsolatos könyvet, amiről a hét befejezésekor mesélnek társaiknak.

A gyerekek megismerik az újságírás alapjait is. A legjobb írások a Nimród vadászati szaklapban meg is fognak jelenni.

Martonfán a korábbi hetekben vadászkürtös és kutyás gyerektábort rendeztek, a hónap végén pedig a természetfotózás iránt érdeklődő fiatalok érkeznek a faluba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!