2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 04:00

Kultúra

Ünnep Mátraverebély-Szentkúton

Nagyboldogasszony ünnepéhez kapcsolva Szentkúton négynapos rendezvénysorozat zajlik, ahol a látogatók száma évről évre megközelíti a 15 ezret.

  • Ünnep Mátraverebély-Szentkúton

Jézus anyjának, Szűz Máriának mennybevétele évszázadok óta a legnagyobb ünnepe a szentkúti búcsújáróhelynek. Az itteni bazilikia és környéke 2006 óta viseli a Nemzeti Kegyhely címet. Az épületegyüttes 2015-ben teljesen megújult, azóta évről évre több zarándokot fogad. A Nagyboldogasszony napi főbúcsú a Szűz Mária tisztelet legnagyobb ünnepe, mert a keresztények hite szerint Jézus anyja volt az első ember, aki test szerint is mennyországba jutott.

Jövőre Magyarország rendezi a keresztény világ egyik legnagyobb eseményt, az Eucharisztikus Világkongresszust. A szentkúti zarándokok idén ennek szellemében töltötték meg a nemzeti kegyhely szabadtéri misézőhelyét.

Hír TV 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!