480 tojás, 13 kiló méz, 50 kiló liszt, 40 kiló porcukor, 5 kiló margarin és 30 csomag fahéj. Idén ennyi anyag felhasználásával készült el a geresdlaki mézeskalács falu. A településen 350 ingatlan van, mindenki a saját házát otthon készíti el, az összeállítás az utolsó hétre marad. Geresdlakon több tucat finn család él, ők is kiveszik a részüket a munkából.
Gyakori hiba, hogy sütés közben felhólyagosodik vagy eltörik a mézes tészta. Ekkor újra kell kezdeni a munkát. Azért, hogy ez ritkán forduljon elő, pár éve mézeskalács készítő mester oktatja a helyieket. 12 éve alig pár mézeskalács-formával kezdődött a geresdlaki miniatűr falu történet, mely azóta igazi turista látványossággá vált.
A mézeskalács falut tavaly már több mint 10 ezren keresték fel, volt érdeklődő Kanadából és Új-Zélandról is. A helyiek ezt a látogatottságot szeretnék túlszárnyalni.
Hír TV