2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Kultúra

Szegeden átadták a 13. emlékerdőt

22 hektárnyi erdő állít majd emléket a jövőre megrendezésre kerülő "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításnak.

  • Szegeden átadták a 13. emlékerdőt

A 13. emlékerdő telepítése most ért véget Szegeden. Gulyás Andrea a Világkiállítás kiemelt ügyekért felelős igazgatója elmondta: az erdők turisztikai, természet és klímavédelmi szerepe miatt döntöttek az Emlékerdő telepítési program megvalósítása mellett.

1 hektárnyi területen alakították ki Szeged mellett az emlékerdőt. A Dalerd Délalföldi Erdészeti Zrt. az elmúlt évtizedekben már több ezer hektárnyi új erdőt telepített a Dél-alföldön.

A kormány kiemelt célja az erdőterületek növelése, a jelenlegi 22%-ról 27%-ra szeretnék emelni a fával borított területek nagyságát. 

2021-es világkiállásra 22 hektárnyi területen, mintegy 108 ezer facsemetét ültetnek el az állami erdőgazdálkodási cégek országszerte.

A szegedi emlékerdőben mintegy 8000 facsemetét ültettek el.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!