2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:30

Kultúra

Pósán: Az a baj a NAT-tal, hogy kiáll bizonyos értékek mellett

Az új alaptantervet ellenzőknek az a problémája, hogy a NAT elkötelezi magát bizonyos értékek mellett - mondta Pósán László történész, fideszes országgyűlési képviselő Bayer Show című műsorunkban. A politikus emlékeztetett arra, hogy már az MSZP kormányok alatt létrejött alaptanterveknek is része volt a nemzeti identitás megerősítése. Egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy a tanárok egy része kijelentette, nem tanít fasiszta írót, olyat azonban senki nem írt ki, hogy nem tanít kommunistát.

  • Pósán: Az a baj a NAT-tal, hogy kiáll bizonyos értékek mellett

"A legnagyobb problémát én ott vélem felfedezni az ő részükről, hogy az a fajta - mondjuk azt, hogy eddig cenzúrázott, általuk cenzúrázott és mondhatni kőbe vésett kánon az most megsérül, hogy kit szabad tanítani, és kit nem szabad tanítani, egy kicsit az a bolsevik élcsapat logika jön elő, hogy mindent tudunk, jól tudjuk, mindenki más, aki ehhez képest mást gondol, az mucsai, az alpári, az úgyse tudja, az alpári, az bunkó. Szerintem itt ez a legnagyobb probléma, hogy ez sérült."

- mondta Pósán László történész, fideszes országgyűlési képviselő.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!