2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Oszvald Marika születésnapi jutalomjátéka az Erkel Színházban

Születésnapja és pályafutásának 50. évfordulója alkalmából köszönti Oszvald Marika Kossuth-díjas színésznőt, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját a Monarchia Operett és a Pesti Broadway Alapítvány. Oszvald Marika főszereplésével az ő jutalomjátékaként mutatják be a Sissi, a Magyar Királyné című operettet tavasszal az Erkel Színházban.

  • Oszvald Marika születésnapi jutalomjátéka az Erkel Színházban

Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a Magyar Királyné című operettje Oszvald Marika dupla jutalomjátéka; a színművész a 2023. április 30-i előadáson ünnepli 70. születésnapját és pályafutásának 50. évfordulóját.

Az estét különleges programelemek színesítik. A produkció után Somogyi Szilárd, Nádasdy Kálmán-díjas rendező köszönti Oszvald Marikát a színpadon és az operett műfaját érintő bejelentést tesz. Peller Károly, Szendy Szilvi és Kerényi Miklós Máté személyre szóló dallal lepik meg az ünnepeltet, Oszvald Marika pedig egy ritkaságnak minősülő Huszka-számon keresztül közös daltanulásra hívja a nézőket - írták.

A Sissi, a magyar királyné a Monarchia Operett előadásában lesz látható. A kétfelvonásos produkció az Osztrák-Magyar Monarchia történelmének egyik legizgalmasabb, magyar vonatkozású szerelmi történetét meséli el, amely a volt szabadságharcos, gróf Andrássy Gyula és Erzsébet királyné között szövődött a politika viharos időszakában, és amelynek a Sissiről szóló legújabb, német filmes feldolgozások is figyelmet szentelnek - áll a közleményben.

Az előadásban Sissi szerepét Denk Viktória játssza, gróf Andrássy Gyula alakját Árvai Dániel kelti életre, a szereplők között megtalálható Peller Károly és Kerényi Miklós Máté, míg a dupla jubileumot ünneplő Oszvald Marikát az egész játékot bonyolító Waldeck grófnőként láthatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!