Vadhúst népszerűsítő kampányba kezdett az Országos Magyar Vadászati Kamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei Szervezete. Az ötödik éve megrendezett akció célja, hogy a vásárlók megismerjék a vadhús értékeit.
A húsok közül a vadból készült ételeknek van a legjobb rost szerkezete, ezért könnyen emészthetők.
Kevesen tudják, de vadhúst közvetlenül a vadásztársaságoktól is lehet vásárolni. Így a kereskedelmi láncolatot megkerülve lényegesen olcsóbban meg lehet venni.
A vásárlók nagy részre a szarvas és a vaddisznó húst ismeri, pedig a kínálatban ott van az őz a fácán a vadnyúl és a fogoly is.
A kormánymegbízott hozzátette: A járvány miatt a társaságoknak nehéz évük van, mert a nagy bevételt jelentő vendégvadászatok több mint a fele idén elmaradt.
Hír TV