2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Kultúra

Mihalek Zsuzsát, a Szegény párák berendezőjét is díjazta a brit filmakadémia

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák című film berendezője is elnyerte a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díját a vasárnap Londonban megrendezett díjátadó gálán.

  • Mihalek Zsuzsát, a Szegény párák berendezőjét is díjazta a brit filmakadémia

Jórgosz Lánthimosz Szegény párák című filmje öt kategóriában kapta meg a BAFTA-díjat. Az Alasdair Gray skót író regénye nyomán született új Frankenstein-feldolgozás főszerepét alakító Emma Stone a legjobb színésznő elismerését vehette át a Royal Festival Hallban. A Londonban élő, görög származású rendező filmje emellett a jelmeztervezés, smink és haj, látványeffektus és látványtervezés mezőnyben is győzött.

Utóbbi kategóriában Mihalek Zsuzsa berendezőként nyerte el a díjat két brit produkciós tervező, Shona Heath és James Price társaságában.

A legjobb látványtervezésért járó trófeát a gálán Shona Heath és James Price vette át, akik Mihalek Zsuzsának is köszönetet mondtak.

Mihalek Zsuzsa díszlettervező a nyolcvanas évek vége óta dolgozik a filmszakmában. A Szegény párák elkészítésén, melynek magyar gyártó cége a Pioneer Production Kft. volt, mintegy háromszáz magyar filmes szakember is közreműködött.

A brit filmakadémia fődíjainak zömét Christopher Nolan Oppenheimer című filmje kapta a londoni díjátadó ceremónián. Az első atombombát előállító tudóscsoport vezetőjéről, Robert Oppenheimer elméleti fizikusról szóló életrajzi dráma hét trófeát, köztük a legjobb filmét és a legjobb rendezését vitte el a viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek tekintett BAFTA-gálán, amelynek házigazdája David Tennant volt.

A Szegény párákat 11 Oscar-díjra is jelölték, a többi mellett a legjobb látványtervezésért, így Mihalek Zsuzsa esélyes az amerikai filmakadémia díjára is.

Az Oscar-díjátadó gálát március 10-én, vasárnap este (magyar idő szerint hétfőn hajnalban) rendezik meg Los Angelesben.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!