2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:15

Kultúra

Megnyílt a Múzeumok Majálisa

Megnyílt a 24. Múzeumok Majálisa Budapesten, a megújult Múzeumkertben. A kétnapos rendezvényen több mint száz intézmény programjai, koncertek és kézműves vásár várja az érdeklődőket. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint a majális kiváló alkalom, hogy a családok értékes időt tölthessenek el közösen.

  • Megnyílt a Múzeumok Majálisa

A Múzeumok Majálisára az ország minden tájáról több mint száz intézmény érkezett programjaival. A gyerekek a tanulás mellett kipróbálhattak régi kerékpárokat, vagy akár óriás szappanbuborékot is csinálhattak.

A család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár a rendezvény megnyitóján kiemelte: a Múzeumok Majálisa kiváló alkalom, hogy a családok együtt legyenek, értékes időt tölthessenek el közösen.

Különösen örömteli, hogy egyre több múzeum használja ki azokat a technikai és innovatív lehetőségeket, amelyeket a 21. század kínál, hiszen nagyon fontos, hogy az értékeket, amelyeket a múzeumok rejtenek, azokat a jövő nemzedékei, az ifjúság, a gyermekek lássák, érezzék és élvezzék – mondta Beneda Attila.

A megnyitón átadták Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat is. Az elismeréseket a nyíregyházi Jósa András Múzeum munkatársai, valamint a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Réber László-tárlatának rendezői vehették át.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!