2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Párbaj - a hét csörtéje 20:10

Kultúra

Megnyílik a Magyar Zene Háza! Orbán Viktor ünnepi beszéde a HírTV műsorán

A szombat délelőtti ünnepélyes megnyitón beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök. A délelőtt 11 órakor kezdődő eseményről természetesen a Hír Televízió is beszámol és közvetítjük a kormányfő ünnepi beszédét is. Vasárnaptól pedig már koncertek is lesznek a Magyar Zene Házában, ami gyönyörű belső tereivel elkápráztatja az odalátogatókat.

Vasárnaptól már koncertek is lesznek a hétvégén megnyitó Magyar Zene Házában. A Liget Budapest Projekt keretében, közel 30 milliárd forintból létrehozott létrehozott kulturális centrum nem csak lélegzetelállító építészeti megoldásaival, de környezettudatosságával is egyedülálló Európában.

Japán sztárépítész tervezte

A Magyar Zene Háza tervezője a japán sztárépítész, Sou Fujimoto. Az volt a célja, hogy feloldja a természetes és az épített környezet közötti határvonalat, megteremtse a hangok természete és a természet hangjai különleges harmóniáját.

„A Magyar Zene Háza olyan emblematikus fejlesztés, mely példaként szolgálhat a jövő városfejlesztői számára, hiszen a zöld és az épített környezet kivételes összhangját valósítja meg” – mondta Sou Fujimoto.

Az épület díjai:

* Az International Property Awardson 2019-ben Európa legjobb középületének választották.

* A 2020-as Music Cities Awardson „a világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése” címet nyerte el

* A CNN és a World Architecture Community 2021 legjobban várt épületei közé választotta

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ: 

A Magyar Zene Háza építéséről készült videó:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Kapszula hotel

Egyre népszerűbbek hazánkban is a kapszula hotelek. Az első ilyen 1979-ben Japánban nyílt meg.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!