2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Márki-Zay Péter durván minősítette Bessenyei Ferenc özvegyét

Hír TV

2020. január 25., szombat 19:28

Durván visszaszólt Bessenyei özvegyének Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere egy nappal a botrányos díjátadó után közösségi oldalán beszélt arról, hogy szerinte rövid ideig tartott a kétszeres Kossuth-díjas színművész és özvegye házassága. Hiába kérdeztük Márki-Zayt, nem kér bocsánatot.

Egy nappal a botrányos hódmezővásárhelyi díjátadó után Márki-Zay Péter egy Facebook videóban válaszul Bessenyei Ferenc és B. Élthes Eszter házasságát minősítette, ami szerinte viszonylag rövid ideig tartott.

Ezzel szemben az igazság az, hogy B. Élthes Eszter 24 évig élt házasságban Bessenyei Ferenccel. A kétszeres Kossuth-díjas Nemzet Művészének mindhárom korábbi házassága jóval rövidebb ideig tartott.

Hiába kérdeztük Márki Zay Pétert arról, hogy miért tett megalázó kijelentést Bessenyeiék házasságára, kitérő választ adott és a díj odaítélésének körülményeiről kezdett beszélni.

A Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat Hódmezővásárhely önkormányzata, valamint a Kossuth díjas színművész özvegye, B. Élthes Eszter közösen alapította 2008-ban.

Hír TV