2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Kultúra

Magyar sikerek a portói nemzetközi filmfesztiválon

Magyar sikerekkel ért véget Portó nemzetközi filmfesztiválja, az idén 43. alkalommal megrendezett Fantasporto: a szakmai zsűri két díjjal is jutalmazta A játszma című ügynök thrillert és elismerő oklevéllel Az unoka című drámát - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) vasárnap az MTI-vel.

  • Magyar sikerek a portói nemzetközi filmfesztiválon

Az NFI közleménye szerint A játszmában nyújtott alakításáért Nagy Zsolt a legjobb színész díját kapta meg, a 60-as évek diktatúrájában játszódó film Köbli Norbert által jegyzett forgatókönyve pedig szintén a legjobb lett a portói filmfesztiválon, amelynek szakmai zsűrijét idén Anthony Waller angol rendező, Pedro Farate portugál operatőr, Marina Anna Eich német színésznő és Isabel Pina portugál rendezőnő alkotta.

A játszma című mozifilm a kultfilmmé vált kém thriller, A vizsga (2011) izgalmas folytatása, amelyet tavaly nyáron mutattak be a hazai mozikban. Az alkotás felejthetetlen karaktereit ezúttal is Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter keltette életre a filmvásznon, új főszereplőként Staub Viktória csatlakozott a csapathoz - írják a közleményben.

Fazakas Péter rendező filmje 1963-ban játszódik Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes, boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter), azonban felbukkan a múltból a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc.

A filmben nyújtott alakításáért Kulka János korábban elnyerte a legjobb főszereplőnek, Hámori Gabriella a legjobb mellékszereplőnek, Balázs Gábor pedig a legjobb hangért járó Magyar Mozgókép Díjat. A játszma producere Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ, Apró mesék).

Az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi (Blahó Gergő), aki, miután imádott nagyapja (Jordán Tamás) egy lelketlen csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Az unoka rendezője és forgatókönyvírója Deák Kristóf (Mindenki), producere Zákonyi S. Tamás (BÚÉK! Szabadság, szerelem, München, Egerszegi) volt - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!