2021. január 18.,
hétfő, Piroska napja

Liget Budapest: a parkfejlesztés újabb üteme zárult le

MTI

2020. december 2., szerda 11:35

Elkészült a Liget Budapest projekt keretében megújult botanikus kert, az új kutyás élménypark és a két kilométer hosszú, kivilágított Városligeti Futókör is; ezzel a parkfejlesztés során eddig több mint 150 ezer négyzetméter zöldfelület újult meg.

A Mőcsényi Mihály Botanikus Kert hangulatos közösségi térként és természetismereti tudásközpontként is várja a látogatókat, ennek közelében, az Ajtósi Dürer sor-Stefánia út kereszteződésénél pedig újabb, félhektáros "kutyaparadicsomot" alakítottak ki. A szintén mostanra elkészült, 2 kilométeres, rekortán bevonatú futókört napokon belül teljes egészében birtokba vehetik a sportolni vágyók - közölte a fejlesztések szerdai átadásán a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Gyorgyevics Benedek hangsúlyozta: ezekkel a fejlesztésekkel a projekt keretében már több mint 150 ezer négyzetméter zöldfelület újult meg és mintegy 500 új, egészséges fát ültettek el.

A vezérigazgató beszámolt róla, hogy hamarosan kezdődik a parkfejlesztés következő szakasza, amelyben folytatódik a park teljes tájépítészeti megújítása, több ezer négyzetméternyi új zöldfelület kialakításával.

MTI