2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kultúra

Legendás magyar filmek új megvilágításban a HírTV-n!

Szélesvásznú történelem címmel egyedülálló sorozatot indít útjára a HírTV, amelyben a rendszerváltás előtti évtizedek meghatározó, tévében mégis ritkán látható filmjei kerülnek hétről-hétre a képernyőre. A filmek levetítése előtt egy különleges magazinműsorban dolgozzák fel a szerkesztők az egyes alkotások hátterét, kulisszatitkait és eddig sosem látott-hallott részletek is kiderülnek. A sorozat műsorvezetője Bayer Zsolt lesz.

  • Legendás magyar filmek új megvilágításban a HírTV-n!

„A magyar filmművészet népszerű és emblematikus alkotásaiból szerettünk volna egy sorozatot elindítani. Egyedülálló vállalkozásként nem csak a filmeket szándékoztuk újra bemutatni, hanem azt a történelmi kort is, amiben készültek és játszódnak. Ha úgy tetszik, egy görbe tükröt tartani a múlt rendszer elé. A műsorban beszélünk majd a filmek alkotóiról, a színészekről, a rendezőkről, illetve a küzdelmeikről, amiket meg kellett vívniuk, hogy ezek a mai napig kedvelt filmek megvalósulhassanak. Azt is megmutatjuk, hogy az akkori politika hogyan befolyásolta a művészek pályáját, hogyan hallgattattak el alkotókat vagy éppen tiltottak be filmeket. Nagyon sok, eddig nem ismert részlet derül ki ezekről az alkotásokról, amelyek teljesen új megvilágításba helyezik majd őket.” – mondta el Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója.

Mindezek szemléltetéséhez az akkori magyar filmhíradók izgalmas, televíziókban korábban soha nem látott részleteit is láthatják a nézők. A velünk élő történelem legfontosabb politikai személyiségei, kedvelt művészei, a sorsfordító politikai események vagy éppen az emberek hétköznapjai is bemutatásra kerülnek. A műsor vendégei lesznek történészek, szakértők, színészek, rendezők, kritikusok, az alkotók családtagjai és a magyar művészeti élet kiemelkedő személyiségei.

 

A bemutatásra kerülő filmek listája (nem sugárzási sorrendben): 

 

80 huszár

A gyilkos a házban van

A kenguru

A nagyrozsdási eset

Állami áruház 

Az élet muzsikája

Butaságom története

Csárdáskirálynő 

Csodacsatár

Egy szoknya egy nadrág  

Ezek a fiatalok

Fuss, hogy utolérjenek!

Gyula vitéz télen-nyáron 

80 huszár

A gyilkos a házban van

A kenguru

A nagyrozsdási eset

Állami áruház 

Az élet muzsikája

Butaságom története

Csárdáskirálynő 

Csodacsatár

Egy szoknya egy nadrág  

Ezek a fiatalok

Fuss, hogy utolérjenek!

Gyula vitéz télen-nyáron 

Hattyúdal

Isten hozta, őrnagy úr 

Kár a benzinért 

Két emelet boldogság

Liliomfi 

Mágnás Miska 

Megáll az idő

Mici néni két élete

Mit csinált felséged 3-5-ig

Te, rongyos élet

Tegnapelőtt

Történelmi magánügyek

Tüske a köröm alatt

„Egy jó film önmagában is helytálló, érvényes egész. Egy remekmű mindezt örök érvényűen teszi. Ám a jó film is és a remekmű is mesél a korról, amelyben született.

A Hír Tv most induló sorozatában arra teszünk kísérletet, hogy jó magyar filmek és magyar remekművek segítségével meséljünk a korról, amelyben ezek az alkotások megszülettek, meséljünk a saját múltunkról, életünkről, históriánkról. Tesszük ezt az alkotókkal, történészekkel, szakértőkkel, akiket meghívunk, s persze mesélnek maguk a filmek. Hiszen ezért jók illetve ezért remekművek.” – nyilatkozta Bayer Zsolt, a műsor vezetője.

 Az első adásra július 10-én szombaton este 19 órakor kerül sor és az Egy szoknya egy nadrág alkotást dolgozza fel. A Szélesvásznú történelem utána hetente szombaton jelentkezik majd a magazinműsorral és az azt követő filmmel.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt Bács-Kiskun vármegyében - közölte a vármegyei főügyészség pénteken az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál - közölték a szervezők az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!