2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Kultúra

Kulturális örökség napjai - Programok a keszthelyi Balatoni Múzeumban

A gyermekek legóból építhetnek római erődöt, a látogatók díjmentesen tekinthetik meg a Castrum Virtuale - Időutazás a fenékpusztai római erődben című kiállítást Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban, az Amazon Házban pedig az elmúlt évszázadok utazástörténetét mutatják be a kulturális örökség napjaihoz kapcsolódó rendezvénysorozaton.

  • Kulturális örökség napjai - Programok a keszthelyi Balatoni Múzeumban

A Balatoni Múzeumban szombaton Klinger László régész, vasárnap pedig Havasi Bálint múzeumigazgató tart tárlatvezetést az elmúlt tíz év kutatási anyagát bemutató kiállításon. A régészeti leletanyag mellett a 4. századi római erőd területén feltárt épületekről készült rekonstrukciós rajzok is láthatók - ismertette Klinger László régész.

Havasi Bálint régész elmondta: maketteken és 3D-s animációkon is bemutatják, hogy nézett ki az egykori római erőd, és miként lehetne Keszthely-Fenékpuszta területén egy régészeti parkot kialakítani. A kiállításon látható makettek és a 3D-s látványtervek alapján szombaton a gyermekek legóból építhetik fel a római erődöt, vagy annak épületeit - fűzte hozzá.

Vasárnap 17 órakor a Keszthelyi Városvédő Egyesület előadásai hangzanak el a keszthelyi múzeumban. Az első blokkban a vízgazdálkodás, ezen belül a Balaton-parti város történeti földrajza, forrásainak, egykori közkútjainak története lesz a központi téma. Az est második felében a közösségi terek - köztük az Erzsébet liget, valamint a Helikon liget - fejlesztési lehetőségeit vitatják meg - fejtette ki Havasi Bálint.

Várszegi Kata marketing menedzser az Amazon Ház Látogatóközpont programjairól elmondta: szombaton A vén Amazon-szálloda a régi jó idők e kedves mulató tanyája című programra várják az előzetesen regisztrált látogatókat. A vendégek ez alkalommal a lezárt épületrészekbe is beléphetnek, az egykori uradalmi fogadóként, majd szállodaként működő épület földszintjén és emeletén pedig az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetét bemutató interaktív kiállítást tekinthetik meg.

Nagykanizsán szombaton és vasárnap belépődíj nélkül lehet látogatni a Thúry György Múzeum kiállításait: az Emberek, utak, kapcsoltok című állandó, valamint a Fényírók Nagykanizsán 1860-1930 című időszaki kiállítást - jelezte Száraz Csilla múzeumigazgató. Hozzátette, hogy a Magyar Plakát Házban szombaton A három Sass című, a Brunner művészcsalád alkotásait bemutató kiállítást is díjmentesen nézhetik meg a látogatók.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!