2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

Kultúra

Kóbor János: Ilyenkor jövünk rá, hogy nekünk is fontos az Omega

"Gyöngyhajú lány" címmel Omega-kiállítás nyílt a szentesi Koszta József Múzeumban. Az egyedülálló tárlat a legendás zenekar történetét eredeti fellépőruhákkal, fotókkal és hanglemezekkel színesítve mutatja be. A kiállítók az 56 éve alakult együttes történetén túl a korszakot is bemutatják a látogatóknak.

  • Kóbor János: Ilyenkor jövünk rá, hogy nekünk is fontos az Omega

Féltve őrzött relikviák, köztük egy 1968-ban Londonban kiadott Omega-lemez is látható a szentesi tárlaton. Az interaktív kiállításon a zenekar táncdalfesztiválos fellépései és nagykoncertjei is megnézhetők. A tárlatot egy százéves orosz szán, a Léna című dalban szereplő trojka teszi még hangulatosabbá.

„Nagyon sokfelé az országban is vannak Omega-rajongók, akik ugye gyűjtik a plakátot, szórólapot, a jegyet, a cd-t a lemezeket, ezeket eltették – mondta Arató Mátyás főszervező a Koszta József Múzeum részéről. – Az itt látható hangszerek, ruházat, a zenekar tagajaié. A fő vonal az, hogy lássuk azokat a fellépőruhákat, amiket 77-ben az Időrablóhoz használtak vagy a Csillagok útján 78-as lemezhez, ezek a zenekar tagjainál voltak. A többi egyebet azt tíz-tizenkét rajongó rakta össze itt az összes teremben.

A Koszta-múzeum kiállítása nemcsak a legendás zenekart, a korszakot is bemutatja a látogatóknak.

„Nagyon megható volt a szakmai felkészültséggel való ábrázolás, az egész korszaknak az áttekintése –mondta Benkő László, az Omega tagja. – Nem is gondoltam volna, hogy ennek a zenének van jelentősége. Minden tekintetben a 60-as évektől a változó világ, és annak a visszatükröződése, vagy az idézése. Ez annyira szakszerű és annyira okos.

Kóbor János számára az Omegás plakátok idézték a legtöbb emléket a zenekar 56 évéből.

„Megtiszteltetés és főleg az, hogy ez nem nekünk jutott eszünkbe, hanem megkerestek minket. Tehát nagyon jó érzés, hogy ez sokaknak ilyen fontos. És ilyenkor jövünk rá arra, hogy nekünk is végülis. Ez az 56 év számunka legalább akkora csoda – mondta Kóbor.

Az Omega-kiállítás május látható a szentesi Koszta József Múzeumban. A tárlatot május után több városba is elvinnék a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!