2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kultúra

Keserü Ilona egyik festménye 80 millió forintért kelt el a Virág Judit Galéria árverésén

Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye 80 millió forintért, Maurer Dóra egyik alkotása 60 millió forintért kelt el a Virág Judit Galéria háború utáni és kortárs műveket felvonultató árverésén Budapesten szombat este - tájékoztatta az esemény után a galéria az MTI-t.

  • Keserü Ilona egyik festménye 80 millió forintért kelt el a Virág Judit Galéria árverésén

Az idén 25 éves Virág Judit Galéria aukcióján a hazai kortárs szcéna legkeresettebb művészeinek kiemelkedő alkotásaira lehetett licitálni - közölték.

A tájékoztató szerint Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye még nem szerepelt a műtárgypiacon, a színkutatás kérdését járja körbe, és a festő életműve egyik kiemelkedő alkotásának számít.

Maurer Dóra 1985-ös Quasi-kép, perspektivikus, a 71. lépésből című műve 60 millió forintos leütéssel talált gazdára. A tájékoztató szerint ez az alkotás a korai '80-as évek képzőművészeti kontextusában kulcsfontosságú szerepet tölt be.

A gyűjtők körében keresett Bak Imre Aktuális dialektika című, 1990-ben készült akrilfestményének értéke 15 millió forintig kúszott fel, míg Fajó Jánosnak, az egyedi geometrikus művészet mesterének Forgó III. című, 1987-es olajvászna 5,5 millióról érte el a 16 millió forintos leütést.

Nádler István 1970-es, cím nélküli akril műve vibrálóan színes alakzatokkal és fekete-fehér sávokkal játszik. A kép 28 millió forintért kelt el.

"Tizenegyedik alkalommal tisztelgünk a kortárs magyar művészet előtt, és ez a mostani anyagunk valóban ünneplésre ad okot" - idézi a tájékoztató Kelen Anna művészettörténészt, az aukció vezetőjét, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben kivételes remekművek kerültek a piacra, 2022-ben folyamatosan emelkedett a kortárs alkotások iránti kereslet, ezért bíznak abban, hogy a következő időszakban még inkább felértékelődnek a kortárs művek a gyűjtők és befektetők körében.

A Virág Judit Galéria árveréssorozata hétfőn a 71. Téli aukcióval folytatódik, amelyen többek között Rippl-Rónai József és Vaszary János csaknem száz éve nem látott remekművei mellett több más klasszikus alkotás kerül kalapács alá - áll a közleményben.

Borítókép: Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye a kivetítőn a Virág Judit Galéria és Aukciósház 11. Háború utáni és kortárs művek aukcióján a Budapest Kongresszusi Központban 2022. december 17-én. MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!