2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Harminckét gyereket keresztelt meg Ferenc pápa Jézus megkeresztelkedésének ünnepén

A gyermekkori keresztelést tanácsolta a családoknak Ferenc pápa a Sixtus-kápolnában mondott beszédében, ahol 32 kisgyereket részesített a keresztség szentségében vasárnap.

  • Harminckét gyereket keresztelt meg Ferenc pápa Jézus megkeresztelkedésének ünnepén

Csecsemősírástól volt hangos a Sixtus-kápolna, ahol egyházi hagyomány szerint a Vízkeresztet követő vasárnap az egyházfő kisgyerekeket keresztelt meg Jézus megkeresztelkedésére emlékezve.

Ferenc pápa kijelentette: a keresztség mintegy "igazságot szolgáltat" a gyerekeknek, mivel a szülők ezzel a szentséggel kincset adnak át nekik. A keresztség ugyanis "megvédi, segíti a gyerekeket egész életükben" - mondta a pápa. Éppen ezért azt szorgalmazta, hogy a keresztséget mindenki gyerekkorában kapja meg.

Ferenc pápa 15 kislányt és 17 kisfiút keresztelt meg: az első az olasz Maria, az utolsó a Mattia nevet kapta. A gyerekek között több ikerpár is volt, két fiú a Karol nevet kapta Szent II. János Pál pápa után.

Szokás szerint a pápa a Vatikánban vagy általánosságban a Szentszéknél dolgozóknak az utóbbi hónapokban született gyerekeit keresztelte meg. A gyerekeket szüleik tartották a keresztvíz alá. Elkísérték őket az idősebb testvérek, valamint a keresztszülők is.

Az olasz hatóságok közlése szerint vasárnap feltartóztattak egy, a Szent Péter térre tartó turistát, akinek a fémdetektoros biztonsági ellenőrzés során egy drónt találtak több réteg alatt elrejtve a táskájában. A 2015-ös párizsi terrorista támadások óta a Szent Péter tér oszlopcsarnokában kialakított ellenőrzési pontokon a térre belépni akaró minden személyt átvizsgálnak.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!