2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kultúra

Golden Globe: Az 1917 lett a legjobb film

A brit Sam Mendes kapta meg a legjobb rendező díját a Golden Globe vasárnap esti hollywoodi díjkiosztó gáláján az 1917 című háborús filmjéért.

  • Golden Globe: Az 1917 lett a legjobb film

A 77. Golden Globe-gála egyik legnagyobb meglepetését okozva Mendez mások mellett Az írt rendező Martin Scorsese-t, a Jokert rendező Todd Phillipset és a Volt egyszer egy Hollywood alkotóját, Quentin Tarantinót utasította maga mögé az I. világháborúban játszódó drámájával.

Mendes 2000-ben egyszer már elvitte ezt a Golden Globe-trófeát, akkor az Amerikai szépség című filmjével.

Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodja lett a legjobb vígjáték

Előzőleg Brad Pitt a kategória legjobb férfi mellékszereplőjének díját vehette át a kétszeres Oscar-díjas rendező Los Angeles-i meséjében nyújtott alakításáért.

Awkwafina ázsiai származású 31 éves amerikai színésznőnek ítélték oda a vígjáték vagy musical legjobb női főszereplőjének díját a The Farewell című családi drámában, Billi szerepében nyújtott árnyalt és visszafogott alakításáért. A filmet Lulu Wang rendezte.

Bong Dzsun Ho Élősködője lett a legjobb idegen nyelvű film

A tavalyi cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát elnyerő családi dráma az első koreai gyártású film, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetségének (HFPA) díját. 

Az élősködő, amely az Oscar-díj elnyerésére is esélyes, a kategóriában szintén jelölt Lulu Wang The Farewell, Pedro Almodovar Fájdalom és dicsőség, Ladj Ly Nyomorultak és Celine Sciamma rendező Portré a lángoló fiatal lányról című alkotása elől vitte el a díjat.

Waller-Bridge rendezőként és színésznőként is nyert a Fleabaggel

A korábban több Emmy-díjat is besöprő Phoebe Waller-Bridge nyerte Fleabag című sorozatának második évadával a legjobb vígjátéksorozat és a vígjátéksorozatok legjobb színésznője díjat a Golden Globe vasárnap esti díjkiosztó gáláján. 

A rendező Barack Obama volt amerikai elnöknek mondott köszönetet, amiért a Fleabag-et jelölte a saját 2019-es best-of listáján. 

Főszereplőtársa, Andrew Scott elől elvitte a kategória legjobb mellékszereplőjének díját Stellan Skarsgard az HBO Csernobil című rövid tv-sorozatában nyújtott alakításával.

Az online filmmegosztók közül az HBO-hoz került a legjobb tévésorozat díja, amelyet az Utódlás című alkotás második évadának ítéltek oda. Az utódlás ezzel lekörözte a Netflix filmmegosztó A korona című sorozatát és az Apple TV Plus szolgáltató első Golden Globe-jelöltjét, a The Morning Showt.

Brian Cox az Utódlásban nyújtott, Rupert Murdoch médiamágnást megszemélyesítő alakításával nyerte a tévésorozatokban nyújtott legjobb színészi alakítás díját.

Az idei Golden Globe filmes díjai:

Dráma: 1917

Vígjáték vagy musical: Volt egyszer egy... Hollywood

Színésznő (dráma): Renée Zellweger (Judy)

Színész (dráma): Joaquin Phoenix (Joker)

Színésznő (vígjáték): Awkwafina (The Farewell)

Színész (vígjáték): Taron Egerton (Rocketman)

Mellékszereplőnő: Laura Dern (Házassági történet)

Mellékszereplő: Brad Pitt (Volt egyszer egy... Hollywood)

Rendező: Sam Mendes (1917)

Idegen nyelvű film: Élősködők

Animációs film: A hiányzó láncszem

Forgatókönyv: Quentin Tarantino (Volt egyszer egy... Hollywood) 

Zene: Hildur Guðnadóttir (Joker)

Betétdal: Elton John, Bernie Taupin: (I'm Gonna) Love Me Again (Rocketman)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!