2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Ezt ne hagyja ki, gasztronómiai kavalkád a Várkert Bazárnál

Idén három napon át tartanak az augusztus 20-i központi rendezvények. A Magyar Ízek utcája már szombat délelőtt megnyílt a Budai alsó rakpart Várkert Bazár előtti részén, ahol emellett mindhárom nap koncertekkel és más programokkal is várják az érdeklődőket. Idén a fűszereké a főszerep, és meg lehet kóstolni Magyarország tortáját, valamint a Szent István-napi kenyérverseny győztes cipóit is.

  • Ezt ne hagyja ki, gasztronómiai kavalkád a Várkert Bazárnál

„Tequilát azt sajnos nem, ez a magyar ízek vására…”

Rendhagyó kérésekkel is találkoztak a kereskedők az egyik pálinkaház standjánál az idei Magyar Ízek utcáján. A legnagyobb hazai gasztronómiai vásáron mégis a hagyományos magyar ételek és italok fogytak a legjobban. A sörökből a gyümölcsös ízesítés is egyre népszerűbb. Pálinkából még mindig a barackot és a körtét keresik elsőként.

„Amiből már régen is pálinkát főztek: jonatán, vilmoskörte, irsai szőlő, birs illetve cigánymeggy van még, ezek a hagyományosak, és ezekből készül eperfa hordóban érlelt verzió is” – magyarázta Csalló Gergő, a Csalló Pálinka Manufaktúra Kft. vezetője.

A Magyar Ízek utcája az augusztus 20-i események egyik kísérőrendezvénye, amely három napon át várja a látogatókat. A rutinosabbak már az ünnepi hosszú hétvége első napján felkeresték a Várkert Bazár előtti sétányt, különleges újdonságok után kutatva. Idén százötven kiállító, élelmiszer-termelő és -előállító, illetve vendéglátós települt ki portékáival a helyszínre.

A Magyar ízek utcáját kilenc évvel ezelőtt a magyar gasztrokultúra sokszínűségének bemutatására hozták létre. Idén számos fűszerkészítő és termelő mutatkozik be, és a vendéglátósok is készítenek egy-egy erősebben fűszeres ételt.

A Várkert Bazár épületében lehet megkóstolni Magyarország tortáját, a Komáromi kisleányt, valamint cukormentes tortáját, a Három kívánságot. A hagyományos verzió talán nem az ízeiről lesz közismert, holott a készítők olyan alapanyagokat válogattak össze mint a csokoládé, a körte és a vanília. A cukormentes sütemény kedvelőit pedig a meggyes–túros ízvilágba kóstolhatnak bele.

 

Bejelentkezés 12 órakor a helyszínről:

Emellett beleharaphatnak a látogatók a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipójába is.

A rendezvényt számos koncert kíséri szombaton és vasárnap a Várkert Bazár előtti színpadon. A fellépők között van Kovácsovics Fruzsina, a Pénzügyőr Zenekar, Dj Izil, a Lóci Játszik, a Mörk, a Jetlag, Antonia Vai, az NB, az Alma zenekar, a Készenléti Rendőrség Zenekara, a Soulwave és az Anna and the Barbies.

A gasztrovásár hétfő estig várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!