2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kultúra

Értékvezérelt életre buzdította a zarándokokat az ünnepi szónok

Értékvezérelt, tudatos, keresztény életre buzdította a csíksomlyói hegy-nyeregben összegyűlt zarándokok százezreit Urbán Erik.

  • Értékvezérelt életre buzdította a zarándokokat az ünnepi szónok

Az erdélyi ferences rendtartomány provinciálisa hangsúlyozta: az értékskála nem lehet más, mint a bölcsesség, a megbecsülés, a türelem, a tudatosság, az emberség, a testvériség, a béke, a család, a nemzet és az egyház.

Minél hamarabb békére van szükség a világban, hangzott el a pünkösdvasárnap előtti szombaton Csíksomlyón.

Az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási eseményére több 10 ezren érkeztek szerte a világból, a Jézus hegyének is mondott Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó erdős hegye közti széles hágóban található Hármashalom-oltárhoz.

A csíksomlyói Hármashalom-oltárnál a pünkösdi szentmisén Urbán Erik, az erdélyi ferences rendtartomány provinciálisa az összetartozás fontosságát hangsúlyozta.

A csíksomlyói pünkösdi búcsú idei mottója, „Üdvözlégy, ki szűz lévén templommá lettél!” – Assisi Szent Ferenc egyik imájából származik. Ez a nap különös ünnep, ugyanis idén 800 éve kapta meg a ferences rend a működéséhez az írásos pápai megerősítést. A székelyföldi megyeszékhely a pünkösdi búcsú alatt lakosságának tízszeresét fogadja a 35 ezer lakosú városba csaknem 300-350 ezer zarándok érkezik. A Csíksomlyóra vezető utakat már korán lezárták a biztonság érdekében, így már a szekerek sem vonulhattak fel a hegynyeregre.

A pünkösd-szombati fogadalmi búcsú ünnepi szónoka, Urbán Erik beszéde egybevág Ferenc pápa gondolatával, amely szerint korszakváltást él meg a mai világ, és benne a magyarság is – így értékelte Serfőző Levente, a szeged csanádi egyház megye oktatási elnöke az erdélyi ferences rendtartomány provinciálisának beszédét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!