2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Kultúra

Emlékerdőt avattak Szentpéterföldén

Négy szögletű kerek Emlékerdőt avattak Szentpéterföldén. A kis zalai faluban egy hektárt telepítettek be őshonos hazai fafajtákkal. A terv, hogy a 2021-es Vadászati és Természeti Világ-kiállításig 550 hektár új erdőt ültessenek az országban.

  • Emlékerdőt avattak Szentpéterföldén

A kis zalai falu Európa szerte híres a vadászok körében, mivel itt található a legjobb adottságokkal rendelkező gímszarvas állomány jelentős része. Kovács Zoltán, a világkiállítás kormánybiztosa kiemelte: az a dolguk, hogy tovább öregbítsék ezt a hírnevet.

Cseresnyés Péter, a Mura Nemzeti Program miniszteri biztosa köszöntőjében megjegyezte, egyre több turista érkezik, hogy kerékpárral, vagy gyalogosan járja az erdőket.

Őshonos hazai fajtákat, továbbá magnólia és tulipánfát is ültettek az egyhektáros területen. Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója szerint nem csak a növényzet miatt lesz mesésen szép az erdő.

A világkiállítást megelőző program részeként Magyarországon több mint 550 hektár új erdőt ültetnek. A munkák tavaly kezdődtek, és mintegy kétmillió facsemetével gyarapítják hazánk erdeit.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!