2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Dömötör: A fesztiválok engedélyezése hátrébb van a sorban

Hír TV

2020. április 29., szerda 18:15

A koronavírus járvány megbénítja a hazai fesztiválszezont, több rendezvényt elhalasztanak. Most már biztos, hogy a Fishing on Orfű a nyár végén lesz. A jó hír, hogy akinek ez az időpont nem felel meg, belépője érvényes lesz jövőre is. A Hír Televíziónak nyilatkozó turisztikai szakember szerint a járványügyi helyzetben veszélyesek a tömegrendezvények.

Özönlöttek a fiatalok tavaly nyáron a Sziget Fesztiválra. Egymás hegyén hátán voltak a sátrak és az emberek. Mintegy 530 ezren váltottak jegyet, közülük 100 ezren külföldről érkeztek.

Tavaly a Sziget mellett rengetegen buliztak többek között a soproni Volton, a Balaton Sound-on vagy éppen a kapolcsi Művészetek Völgyében.

Idén azonban más forgatókönyvre kell készülniük a fesztiválozóknak.

A turisztikai szakértő szerint a járványügyi helyzet miatt veszélyes lenne egy sziget méretű tömegrendezvény. Kiss Róbert Richárd azonban úgy véli, fel kell készülni arra, hogy majd idővel hogyan lehet megtartani a fesztiválokat.

A szakértő hozzátette: a korábban megvásárolt jegyekkel kapcsolatban kompromisszumos megoldásra van szükség, így például arra, hogy aki teheti, egy későbbi eseményen beválthassa azokat.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: a nagy rendezvények, különösen a nyári, zenei fesztiválok hátrébb helyezkednek el a fontossági sorrendben.

Az idei fesztiválszezont nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon megbénította a koronavírus-járvány. Idén még az őszi müncheni Oktoberfest-et is törölték.

Dömötör Csaba: A hangsúlyt a fokozatosságra és a szigorú menetrendre helyezi a kormány

Kiss Róbert Richárd: A koronavírus óriási katasztrófa a turizmusnak is

Hír TV