2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kultúra

Campus Fesztivál: Hétmilliós adomány a debreceni idősek és csökkentlátók otthonainak

A tavalyi debreceni Campus Fesztivál nyitófogadásán összegyűjtött több mint hétmillió forintos adománnyal támogatták a fesztivál szervezői a helyi idősek, illetve csökkentlátók otthonainak lakóit; a támogatásból közösségi teret, internetsarkot hoztak létre, valamint speciális hang- és vetítéstechnikai berendezéseket vásároltak az intézmények számára - közölte a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője hétfőn az MTI-vel.

  • Campus Fesztivál: Hétmilliós adomány a debreceni idősek és csökkentlátók otthonainak

Miklósvölgyi Péter közleményében emlékeztetett rá: a zenei sokszínűség és a fesztiválozók igényeit kiszolgáló szolgáltatások mellett évről évre fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. A 2019-es szezonban a szervezők a Campus nyitófogadásán több mint hétmillió forint támogatást gyűjtöttek össze, a befolyt összegből megvalósult fejlesztések a napokban értek véget.

Az összeg több mint száz eszköz beszerzését tette lehetővé, a két intézmény ebédlőiben például kialakítottak egy-egy klimatizált közösségi teret, ahová filmnézésre, rendezvények megtartására alkalmas hangtechnikai és vetítéstechnikai eszközöket telepítettek. Szintén mindkét intézményben internetsarkot hoztak létre, ami a lakók kapcsolattartását is segíti a távol élő rokonaikkal. Az idősek otthonában, a demens részlegen egy új, speciális hangrendszerrel lehetővé tették a zeneterápiás foglalkozások megtartását - ismertette a részleteket Miklósvölgyi Péter.

Elmondta azt is, a Campus Fesztivál programkínálatával és látogatószámával már évek óta a legnagyobb hazai nyári fesztiválok közé tartozik. Debrecen legnagyobb kulturális eseményére 2019-ben 114 ezren látogattak el, összesen 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében.

Az idei Campus Fesztivál előkészületi már zajlanak: hamarosan bejelentik, hogy 2020-ban kik lesznek azok a világsztárok és hazai előadók, akik július 22-től Debrecenbe érkeznek - jelezte Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Utoljára a nyolcvanas évek elején Marosvásárhelyen hallott hasonlót Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, aki a Magyar Nemzet megkérdezett Jordán Tamás színházalapítóval együtt döbbenten áll a Katona József Színház botránya előtt.
Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Vidnyánszky Attila: Bicskanyitogató pártszimpátia alapján kedvezményeket adni

Nagyon rossz irány és megengedhetetlen, amit a Katona József Színház tett azzal, hogy kedvezményeket ajánlott fel a Demokratikus Koalíció tagjainak – mondta Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke. A másik nagy szakmai szervezet, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára, Vajda Márta is példátlannak találja ezt az esetet, szerinte azonban félreértésről lehet szó.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!