2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kultúra

A Zöld könyv és a Bohém rapszódia taroltak az idei Oscar gálán

A Zöld könyv című film nyerte el a legjobb film, Olivia Colman a legjobb színésznő, Rami Malek pedig a legjobb színész Oscar-díját a tegnap este tartott 91. Oscar-díjátadó gálán. A Zöld könyv-ön kívül aratott a Bohém rapszódia, a Roma és a Fekete Párduc című film.

  • A Zöld könyv és a Bohém rapszódia taroltak az idei Oscar gálán

Rami Malek saját névtábláját illeszti fel saját Oscar-szobrára. Ezek a pillanatok kevésbé ismertek: a győztesek a ceremónia után a kulisszák mögé vonulva vésetik rá nevüket az egyen szobrokra. A legjobb színész díját a Bohém rapszódiában Freddie Mercury alakításásért elnyerő Malek valóban bohém és rapszodikus volt, az ünnepi pezsgővel azonnal le is öntötte a bulvársajtó jelenlevő munkatársait.

A legjobb film díja a Zöld könyvé– hangzott el a legfontosabbnak tartott díj átadásakor. A 91. Oscar-díjátadó talán legnagyobb meglepetése Peter Farrelly filmje hozta. A Zöld könyv a 60-as években játszódik Amerikában, a szegregáció idején - a fekete zongoraművész, Don Shirley koncertturnén járja végig Amerika déli részét, ahol akkor fénykorát élte a rasszizmus.

Az egész történet a szeretetről szól. Arról, hogy szeretnünk kell egymást, annak ellenére, hogy különbözőek vagyunk, és arról, hogy tudnunk kell, mi az önazonosságunk. Egy nép vagyunk– mondta a díj átvételekor Peter Farelly, a film rendezője.

Az este másik nagy nyertese a Roma című mexikói alkotás volt: a már most óriási népszerűségnek, kultusznak örvendő film - amely a 70-es években Mexikóváros Roma negyedében játszódik - elnyerte a legjobb idegen nyelvű film díját.

Ha vesztest is meg kellene nevezni, akkor az Glenn Close színésznő lenne: a legjobb színésznő kategóriában jelöltek A férfi mögött című filmért, hetedszer vett részt jelöltként az Oscar-gálák történetében, és most sem kapta meg a díjat. Helyette Olivia Colman brit színésznő vehette át A kedvenc című történelmi drámában nyújtott játékáért a szobrot.

Egy nevezésben lenni ilyen színészegyéniségekkel, mint Glenn Close. Ön volt az egyik kedvencem. Higgye el, nem akartam, hogy ilyen kellemetlen helyzet alakuljon ki... (kacaj) Régen takarítónő voltam, nagyon szerettem, ezért volt időm erről a pillanatról álmodozni. Majd ezt vágják ki!– mondta Olivia Colman brit színésznő, a legjobb női alakítás díjának nyertese. 

A Queen-nel kapcsolatos film sikere miatt maga a legendás brit rockzenekar nyitotta meg egyébként a los angelesi ceremóniát, és elhangzott a legjobb betétdal győztesének, a Lady Gaga-Bradley Cooper páros dala is, a Shallow.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson

Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos - vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozata az erdélyi Tusnádfürdőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!