2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bűnösök kora 02:00

Kultúra

A veszprémiek nem kérnek az LMBTQ-buliból

„Váratlanul ért bennünket a hír, hogy olyan rendezvényt tartanak városunkban, amely véleményünk szerint sem Veszprém kulturális életébe, sem konzervatív atmoszférájába nem illeszkedik" – olvasható annak az online aláírásgyűjtésnek a felhívásában, amelyet azért hirdettek meg, mert a megyeszékhely egyik szórakozóhelye épp augusztus 15-re, vagyis hazánk egyik legfontosabb keresztény ünnepére, Nagyboldogasszony napjára hirdette meg a város első LMBTQ-buliját.

  • A veszprémiek nem kérnek az LMBTQ-buliból

A szervezők szerint olyan eseményt akarnak tartani, ahol a résztvevőknek nem kell tartaniuk semmilyen előítélettől.

Azonban – ahogy a petíció és annak aláírói is fogalmaznak – az LMBTQ-buli megzavarhatja a város békés társadalmi életét, zavarhatja az általános közérzetet. Hogy a lakosság mennyire nem szeretne homoszexuális rendezvényt a városban, azt jól jelzi, hogy míg a Facebook-eseményre alig harmincan jeleztek vissza, addig a petíciót már csaknem ezerötszázan írták alá.

 

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Farkas Árpád költőre emlékeztek

Farkas Árpád költőre emlékeztek

A tavaly szeptemberben elhunyt Kossuth-díjas Farkas Árpád íróra, költőre, műfordítóra emlékeztek az udvarhelyszéki Székelyszentmiklóson. Az őszi hálaadásra időzített ünnepen emléktáblát avattak és két-két tölgyfát is elültettek az emlékére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!