2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Kultúra

A veszprémiek nem kérnek az LMBTQ-buliból

„Váratlanul ért bennünket a hír, hogy olyan rendezvényt tartanak városunkban, amely véleményünk szerint sem Veszprém kulturális életébe, sem konzervatív atmoszférájába nem illeszkedik" – olvasható annak az online aláírásgyűjtésnek a felhívásában, amelyet azért hirdettek meg, mert a megyeszékhely egyik szórakozóhelye épp augusztus 15-re, vagyis hazánk egyik legfontosabb keresztény ünnepére, Nagyboldogasszony napjára hirdette meg a város első LMBTQ-buliját.

  • A veszprémiek nem kérnek az LMBTQ-buliból

A szervezők szerint olyan eseményt akarnak tartani, ahol a résztvevőknek nem kell tartaniuk semmilyen előítélettől.

Azonban – ahogy a petíció és annak aláírói is fogalmaznak – az LMBTQ-buli megzavarhatja a város békés társadalmi életét, zavarhatja az általános közérzetet. Hogy a lakosság mennyire nem szeretne homoszexuális rendezvényt a városban, azt jól jelzi, hogy míg a Facebook-eseményre alig harmincan jeleztek vissza, addig a petíciót már csaknem ezerötszázan írták alá.

 

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!