2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Színes

Zöldövezet: Idén is „Muzsikált az erdő”

A Hír TV eheti Zöldövezet című műsorában többek között szó esett arról, hogy kutatás-fejlesztésbe kezdett a Szegedi Tudományegyetem és a Mol Nyrt.. De bemutatták a Kis-Balaton Látogatóközpontot és látogatást tettek Pásztó-Mátrakeresztesen, ahol idén is "Muzsikált az erdő".

  • Zöldövezet: Idén is „Muzsikált az erdő”

Tizenhét éve muzsikál az erdő. Az egész héten át tartó programsorozat idei témája a természetvédelem és az erdőgazdálkodás kapcsolata volt. A műsorban elhangzott ennek kapcsán, hogy az idei világjárvány figyelmeztette az emberiséget, hogy hosszútávon fenntarthatatlan, ahogy az életünket éljük, ezért változtatnunk kell. A rendezvény szervezői ebben az útkeresésben is szeretnének szerepet vállalni.

Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az erdő programsorozat főszervezője a Zöldövezet stábjának arról beszélt, hogy

a természeti és az emberi erőforrásaink is kifulladóban vannak, majd hozzátette, hogy ez a globalizált, felgyorsult világ, ahol a fogyasztói szemlélet az uralkodó, hosszútávon nem fenntartható. A kérdés az, hogy hogyan tovább, hiszen változtatni kell az életmódunkon. Nagyon fontos, hogy ne onnan folytassuk, ahol a járványhelyzet előtt abbahagytuk

– hívta fel a figyelmet az erdőmérnök. Majd hozzátette, hogy fontos, hogy megtaláljuk a harmóniát a természettel.

A rendezvény főszervezője elmondta, hogy a több mint másfél évtized alatt az esemény kiforrott koncepcióra tett szert.

Ennek elmaradhatatlan elemei a szakvezetéses erdei séták, a népzenei és komolyzenei koncertek, a gyermekprogramok vagy a helyi termékek bemutatója és vására.

A műsorban mindemellett szó esett még arról, hogy kutatás-fejlesztésbe kezdett a Szegedi Tudományegyetem és a Mol Nyrt., az együttműködés célja a környezettudatos iparfejlesztés, de bemutatták a Kis-Balaton Látogatóközpontot is, amely több szempontból is különlegesnek számít.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!