2020. október 30.,
péntek, Alfonz napja

Zöldövezet: Idén is „Muzsikált az erdő”

Hír TV

2020. július 18., szombat 11:50

A Hír TV eheti Zöldövezet című műsorában többek között szó esett arról, hogy kutatás-fejlesztésbe kezdett a Szegedi Tudományegyetem és a Mol Nyrt.. De bemutatták a Kis-Balaton Látogatóközpontot és látogatást tettek Pásztó-Mátrakeresztesen, ahol idén is "Muzsikált az erdő".

Tizenhét éve muzsikál az erdő. Az egész héten át tartó programsorozat idei témája a természetvédelem és az erdőgazdálkodás kapcsolata volt. A műsorban elhangzott ennek kapcsán, hogy az idei világjárvány figyelmeztette az emberiséget, hogy hosszútávon fenntarthatatlan, ahogy az életünket éljük, ezért változtatnunk kell. A rendezvény szervezői ebben az útkeresésben is szeretnének szerepet vállalni.

Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az erdő programsorozat főszervezője a Zöldövezet stábjának arról beszélt, hogy

a természeti és az emberi erőforrásaink is kifulladóban vannak, majd hozzátette, hogy ez a globalizált, felgyorsult világ, ahol a fogyasztói szemlélet az uralkodó, hosszútávon nem fenntartható. A kérdés az, hogy hogyan tovább, hiszen változtatni kell az életmódunkon. Nagyon fontos, hogy ne onnan folytassuk, ahol a járványhelyzet előtt abbahagytuk

– hívta fel a figyelmet az erdőmérnök. Majd hozzátette, hogy fontos, hogy megtaláljuk a harmóniát a természettel.

A rendezvény főszervezője elmondta, hogy a több mint másfél évtized alatt az esemény kiforrott koncepcióra tett szert.

Ennek elmaradhatatlan elemei a szakvezetéses erdei séták, a népzenei és komolyzenei koncertek, a gyermekprogramok vagy a helyi termékek bemutatója és vására.

A műsorban mindemellett szó esett még arról, hogy kutatás-fejlesztésbe kezdett a Szegedi Tudományegyetem és a Mol Nyrt., az együttműködés célja a környezettudatos iparfejlesztés, de bemutatták a Kis-Balaton Látogatóközpontot is, amely több szempontból is különlegesnek számít.

Teljes adás:

Hír TV