2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Színes

Webkamerával figyelik a gólyák mindennapjait Fertőhomokon + videó

Egyre több vándormadár és gólya tér vissza Magyarországra a teleléséből. Március közepén, Sándor-nap környékén érkeznek vissza az elsők egyedek.

  • Webkamerával figyelik a gólyák mindennapjait Fertőhomokon + videó

Izgalommal várták az óvodások Fertőhomokon a gólyák érkezését, dalokkal és versekkel is készültek. 

Kóczán Lili: „Nagyon szeretem a gólyákat, nagyon örülök, hogy megjöttek a gólyák, de az anyuka, még nem jött meg az anyuka gólya.”

A fertőhomoki óvoda udvarán található gólyafészket mindig nagy figyelem kísérik a régióban, hiszen egy webkamera segítségével bárki nyomon követheti a gólyapár mindennapjait.

Horváth Anna, tagintézményvezető, Tündérrózsa Óvoda, Fertőhomok: "A gyermekeket felhívjuk a fenntartható fejlődés problémáira, próbáljuk őket olyan célt kialakítani, hogy a környezetet tiszteljék, szeressék és egy olyan nemzedéket tudunk felnevelni, ami mentes minden káros hatástól. Törekedünk arra, hogy a jövőt úgy alakítsuk, hogy gazdaságilag és társadalmilag ne veszélyeztessük.”

A következő napokban, hetekben egyre több fészekben pillanthatjuk meg a gólyákat, áprilisban ugyanis kezdődik a párzási időszak.

Pellinger Attila Természetmegőrzési osztályvezető, Fertő-Hanság Nemzeti Park: „Általában a hím gólyák érkeznek előszőr, elkezdik tatarozni a fészkeket, elkezdik őrizni és később csatlakoznak hozzájuk a tojók. A megyei állomány több mint 200 pár, itt a Fertő parti községekben, egy-egy pár fészkel jellemzően.”

A fehér gólya hazánkban fokozottan védett madár, a hazai állomány 1958-tól folyamatosan csökkent. Az akkori 8000 párról, napjainkra 5000-5500 pár körül állandósult a fészkelők száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan mit akar a nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!