2021. június 22.,
kedd, Paulina napja

Vörösboros málna az év fagylaltja

2013. június 4., kedd 13:44

Vörösboros eszenciával készült az idei év fagylaltja. A soltvadkerti versenyen 3 kategóriában mintegy 80 fagylalt közül választotta ki a szakmai zsűri és a közönség a legjobbat, a székesfehérvári Damniczki cukrászda édességét. Júniusban pedig kiderül, hogy a mostani versenyen induló torták közül melyik nyeri el az ország tortája címet.

A zsűrinek 34 tortából kellett kiválasztania az öt legszebbet és legfinomabbat. Győztest még júniusban hirdetnek, az ország tortája címet Lajosmizsén ítélik majd oda. Az év fagylaltja címért 80 fagyi versenyzett. A zsűri az ízt, a színt, az állagot, az illatot és a díszítést vizsgálta.

– A magyar az magyar íz, ez nem hasonlítható az olaszhoz. Ezek sokkal krémszerűbbek, és sokkal kedvesebb, lágyabb fagylaltok, mint a sorbetes olasz, vagy a nyugati fagylaltok – magyarázta Szervánszky László cukrászmester, zsűritag.

Az aranyérmes egy málnafagylalt vörösboros eszenciával lett, amely az egyik székesfehérvári cukrászdában készült.

– Gyakorlatilag semmilyen utólagos aromát, festékanyagot nem használtam, csak természetes anyagokkal dolgoztunk – közölte Damniczki Balázs cukrász. – Az alapja végül is málna volt, ehhez készítettünk vörösborból egy esszenciát, amit fahéjjal és naranccsal ízesítettünk. Alapjában véve egy nagyon egyszerű fagylalt, amiben tiszta ízek vannak – tette hozzá a székesfehérvári Damniczki cukrászda mestere.

Az aranyérmes fagylalt az eredményhirdetés után pillanatok alatt elfogyott.

Forrás: Hír TV