2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Színes

Vörösboros málna az év fagylaltja

Vörösboros eszenciával készült az idei év fagylaltja. A soltvadkerti versenyen 3 kategóriában mintegy 80 fagylalt közül választotta ki a szakmai zsűri és a közönség a legjobbat, a székesfehérvári Damniczki cukrászda édességét. Júniusban pedig kiderül, hogy a mostani versenyen induló torták közül melyik nyeri el az ország tortája címet.

A zsűrinek 34 tortából kellett kiválasztania az öt legszebbet és legfinomabbat. Győztest még júniusban hirdetnek, az ország tortája címet Lajosmizsén ítélik majd oda. Az év fagylaltja címért 80 fagyi versenyzett. A zsűri az ízt, a színt, az állagot, az illatot és a díszítést vizsgálta.

– A magyar az magyar íz, ez nem hasonlítható az olaszhoz. Ezek sokkal krémszerűbbek, és sokkal kedvesebb, lágyabb fagylaltok, mint a sorbetes olasz, vagy a nyugati fagylaltok – magyarázta Szervánszky László cukrászmester, zsűritag.

Az aranyérmes egy málnafagylalt vörösboros eszenciával lett, amely az egyik székesfehérvári cukrászdában készült.

– Gyakorlatilag semmilyen utólagos aromát, festékanyagot nem használtam, csak természetes anyagokkal dolgoztunk – közölte Damniczki Balázs cukrász. – Az alapja végül is málna volt, ehhez készítettünk vörösborból egy esszenciát, amit fahéjjal és naranccsal ízesítettünk. Alapjában véve egy nagyon egyszerű fagylalt, amiben tiszta ízek vannak – tette hozzá a székesfehérvári Damniczki cukrászda mestere.

Az aranyérmes fagylalt az eredményhirdetés után pillanatok alatt elfogyott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!