2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Színes

Víz alatti kiállítás nyílt a sárvári termálfürdőben

Víz alatti kiállítás nyílt a sárvári termálfürdőben. Az országban először rendeztek ilyen tárlatot. Az olajfestményeket vízhatlan fóliába csomagolták, ezután kerültek élményfürdő szabadtéri medencéjének az aljára. A látogatóknak is a víz alá kell merülniük.

A nyolc képet falemezre festette Víg Attila festőművész. Az alkotásokat ezután üveglemezek közé tette, majd lefóliázta. „Itt igazából el tud vonulni az ember, az összes többi ingerét kizárja, nem érez szagokat, nem hall, csak a szemére hagyatkozik. Jobban be tudja fogadni, ezért meditatív. Egyszerű képeket hoztam, olyat, ami első ránézésre egyszerű, de nagyon sok mondanivalóval rendelkezik" – mondta Víg Attila.


Sárváron évente 740 ezren fordulnak meg a termálban, és a vendégek a fürdés mellett egyéb programokat is keresnek. „Aki bejön a fürdőbe, annak mondjuk, hogy létezik a vár, létezik az arborétum, vagy lemehet a Rábára kajakozni egyet, vagy kerékpározhat, futhat, vagy vannak jó éttermek. Komplexen próbáljuk kezelni, és ez is ilyen, hogy mondjuk kérem, létezik a művészet, és menjenek körbe mindenfelé" – közölte Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő ügyvezető igazgatója.

Az extrém tárlat egy napig tartott nyitva. De a művésznek ez egy jól sikerült főpróba volt, mivel nyáron hasonló kiállítást szeretne a Vörös-tengerben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!