2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Világsztárok a 10. Veszprémfesten

Világsztárok és a hazai zenei élet krémje is fellép az idén jubileumát ünneplő, 10. Veszprémfesten. A rendezvény minden évben több ezer látogatót vonz a királynék városába. A programokat a Nemzeti Kulturális Alap 45 millió forinttal támogatja.

A hazai etnojazz és folk két kimagasló egyénisége is fellép júliusban a tizedik Veszprémfesten. „Számos olyan világsztár jön Veszprémbe, akik a dzsessztörténet megkerülhetetlen mérföldkövei. A világsztárok mellett a magyar dzsessztörténet krémje is ellátogat, ellátogatott Veszprémbe” – mondta Mészáros Zoltán, a Veszprémi Ünnepi Játékok Kft. igazgatója.

Fellép az énekes-zongorista Diana Krall, a kétszeres Grammy-díjas dzsessz-zenész Marcus Miller, vagy a népszerű popénekes Craig David is. A város polgármestere úgy fogalmazott: a fesztivál hidat képez a város történelmi múltja, a jelen és a jövő között. „A Veszprémfest azt üzeni nekünk, azt az irányt mutatja meg a városnak, hogy igenis le lehet igazán előremutató és a jövőnek szóló eseményeket, rendezvényeket bonyolítani” – jelentette ki Porga Gyula.


Tavaly több mint 13 ezer jegyet adtak el a Veszprémfest rendezvényeire. A programok eddig mintegy 150 ezer látogatót vonzottak a királynék városába. A fesztivált a kormány 45 millió forinttal támogatja. „Sok mindent megvalósít abból, amit mi megvalósítunk Magyarország jövőjével kapcsolatban. Hiszen a Veszprémfest egyszerre lokális és egyszerre globális, egy kisvárosba, egy dunántúli kisvárosba hoz egy globális jelentőségű fesztivált és ezáltal magát a kisvárost is a globális világ részévé teszi, és talán az ott fellépő világsztárokat is lokalizálja” – nyilatkozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Idén négy helyszínen, ingyenes rendezvényekkel is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!