2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Színes

Világsztárok a 10. Veszprémfesten

Világsztárok és a hazai zenei élet krémje is fellép az idén jubileumát ünneplő, 10. Veszprémfesten. A rendezvény minden évben több ezer látogatót vonz a királynék városába. A programokat a Nemzeti Kulturális Alap 45 millió forinttal támogatja.

A hazai etnojazz és folk két kimagasló egyénisége is fellép júliusban a tizedik Veszprémfesten. „Számos olyan világsztár jön Veszprémbe, akik a dzsessztörténet megkerülhetetlen mérföldkövei. A világsztárok mellett a magyar dzsessztörténet krémje is ellátogat, ellátogatott Veszprémbe” – mondta Mészáros Zoltán, a Veszprémi Ünnepi Játékok Kft. igazgatója.

Fellép az énekes-zongorista Diana Krall, a kétszeres Grammy-díjas dzsessz-zenész Marcus Miller, vagy a népszerű popénekes Craig David is. A város polgármestere úgy fogalmazott: a fesztivál hidat képez a város történelmi múltja, a jelen és a jövő között. „A Veszprémfest azt üzeni nekünk, azt az irányt mutatja meg a városnak, hogy igenis le lehet igazán előremutató és a jövőnek szóló eseményeket, rendezvényeket bonyolítani” – jelentette ki Porga Gyula.


Tavaly több mint 13 ezer jegyet adtak el a Veszprémfest rendezvényeire. A programok eddig mintegy 150 ezer látogatót vonzottak a királynék városába. A fesztivált a kormány 45 millió forinttal támogatja. „Sok mindent megvalósít abból, amit mi megvalósítunk Magyarország jövőjével kapcsolatban. Hiszen a Veszprémfest egyszerre lokális és egyszerre globális, egy kisvárosba, egy dunántúli kisvárosba hoz egy globális jelentőségű fesztivált és ezáltal magát a kisvárost is a globális világ részévé teszi, és talán az ott fellépő világsztárokat is lokalizálja” – nyilatkozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Idén négy helyszínen, ingyenes rendezvényekkel is várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elfogás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata nyolc migráns előállítását eredményezte.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!