2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Színes

Világklasszis sportolókkal találkozhattak a gyerekek

Világklasszis sportolókkal találkozhatott és mozoghatott együtt az a 132 tanuló, akik most Zánkán, a tesitáborban töltenek egy hetet. A gyerekek többnyire nehéz helyzetű, 200 fő alatti kisiskolákból érkeztek, és mind sikeresen szerepeltek az előző tanévi diákolimpián.

A gyerekek egy hét jutalomnyaraláson vehetnek részt a zánkai Erzsébet-táborban. Ők mind sikeresen szerepeltek a Magyar Diáksport Szövetség kisiskolák-sportversenyén. A négyszeres freestyle világbajnok Szász Kitti zsonglőrködése a labdával minden gyereket lenyűgözött. „Örültünk neki, mert példakép is, meg nagyon jól tudja a trükköket. Nem véletlenül ő a világbajnok” – mondta Fekete Brendon. „Mindig nagyon tetszik, amikor fellépések után így körbevesznek, és egy-két trükköt megtanítok nekik. Szerintem vevőbbek, mint a focira, mert ez könnyen összehozható. Nem kell hozzá egy csapat, nem kell hozzá kapu, nem kell hozzá pálya, hanem tényleg elég egy labda” – nyilatkozta a freestyle focista.


Az Erzsébet-programban számos tematikus tábor között választhatnak a gyerekek. Zánkán járt Áder János köztársasági elnök felesége is. Azokhoz a nehéz sorsú gyerekekhez jött, akik a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói. „Ilyenkor az kell, hogy szabadon tombolhassanak, játszhassanak, és aki meg nem jut ilyen lehetőséghez, hogy víznél nyaralhasson, azoknak megpróbáljuk ezt legalább egy rövid időre biztosítani” – fogalmazott Herczegh Anita.

Zánkán jelenleg 1100 gyermek nyaral. A három balatoni Erzsébet-táborban az idén csaknem 55 ezer fiatal tölthet el egy-egy hetet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!