2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

Véget vetett életének Kate Middleton ápolója

Ausztrál rádiósok miatt lett öngyilkos Nagy-Britanniában a várandós Katalin hercegnét kezelő kórház nővére. Az újságírók ugyanis az ő közvetítésével jutottak orvosi adatokhoz a hercegnőről. A történtek után a rádiósokat felfüggesztették.

„Jó estét, holtan találták a Cambridge hercegnőjét gondozó nővért, aki felvett egy megtévesztő telefonhívást a kórházban. Öngyilkosságot követhetett el. Két ausztrál DJ telefonált, akik a királynőnek adták ki magukat, és Kate egészségi állapotáról érdeklődtek. A VII. Edward kórház szerint Jacintha Saldanha kiváló nővér volt.” – így számolt be a brit Sky News televízió a történtekről.

Katalin hercegnét hétfőn szállították a londoni magánkórházba, az ausztrál rádió munkatársai egy nappal később hívták fel az intézményt. Recepciós nem volt, a 46 éves nővér pedig elhitte, hogy a brit uralkodóval és férjével beszél, ezért kapcsolta az újságírókat egy másik ápolóhoz, aki részletesen beszámolt a hercegnő állapotáról. A hívást fogadó ápolónő bevándorló volt, ezért nem érzékelte az ausztrál akcentust. A történtek miatt nem indult eljárás ellene, pénteken azonban holtan találták. A hatóságok szerint öngyilkos lett.

– A Southern Cross Austereo munkatársait mélyen elszomorítja a tragikus hír – mondta Rhys Holleran vezérigazgató, hozzátéve: együttérzésünkről biztosítjuk a nővér családját. „Beszéltem az érintett műsorvezetőkkel, mindkettőjüket mélyen megrázta az eset, egyetértettünk, hogy nem kommentálják a körülményeket. Velük együtt úgy döntöttünk, hogy műsoruk további intézkedésig nem kerül adásba, és a rádió együttműködik a hatóságokkal a tragédia kivizsgálásában” – tette hozzá.

A londoniak szerint felelősségre kell vonni az ausztrál rádiósokat: olyan felelőtlenek, hogy meg kellene büntetni őket, valódi szégyen – nyilatkozta egy londoni lakos. Így látják az emberek Ausztráliában is: „Ha kiderül, hogy a telefontréfa miatt lett öngyilkos, a kommunikációs iparban dolgozóknak nagyon komolyan magukba kell szállniuk.”

Az eset után a kórház vezetése úgy döntött, felülvizsgálják a beérkező telefonhívások kezelésének szabályait.




Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!