2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Színes

Véget ért a háromnapos szemétgyűjtés az Ipolyon

Véget ért a három napos szemétgyűjtés a szlovák-magyar határfolyón, az Ipolyon. Az akció keretében több mint 170 kilométeren szedték az illegális hulladékot a part mentén és a vízből is. Az akcióban részt vevők a legváltozatosabb dolgokat gyűjtötték össze. Szedtek össze hűtőt és gyerekjátékokat is.

  • Véget ért a háromnapos szemétgyűjtés az Ipolyon

Nem tudtak továbbhaladni a kenusok az Ipolyon, de ezúttal nem hátrány, hanem előny volt egy vízbe dőlt fa: felfogta az uszadékokat és a szemetet is, így könnyebben tudták zsákokba szedni mások eldobált dolgait.

A kenukból a partra tették ki a teli zsákokat, amelyeket a víz mellett haladók vittek tovább a gyűjtőhelyekre. Közben pedig ők is szedték a fűben eldobált hulladékokat.

Idén rendezték meg harmadszor a Nagy Ipoly-takarítást, amelyre nem csak a folyó mellett élők jelentkeztek, az ország más helyeiről is több aktivista érkezett.

Az akció zárónapjára mentek a legtöbben: a balassagyarmati találkozási ponton ötvenen indultak el a folyó mentén, hogy 10 kilométeres szakaszon tegyék tisztává az Ipolyt.

Az akcióban részt vevők egészen különleges tárgyakat gyűjtöttek össze. Gyerekjátékokat, teniszlabdákat, hűtőket is találtak az önkéntesek.

„Palackokat találtunk, rengeteg nejlonzsákot, találtunk cipőt, papucsot, de mindig csak fél párat, sosem egészet! Autógumit vettünk ki – amit ki tudtunk venni -, autógumiból rengeteg van! Ezeket sajnos a környék gazdái helyezhetik el, mert traktorgumiból 12 darab van bent egy helyen az iszapban!” – osztotta meg tapasztalatait Hidvégi Vince szervező.

Az akció eredményeként idén 85 köbméter szemetet szedtek össze, ez a tavalyihoz képest 30%-kal kisebb mennyiség. A hulladékot a helyi városüzemeltetési cég a hatályos szabályozások szerint szállítja el és ártalmatlanítja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!