2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Elveszett illúziók

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Színes

Van, aki nem vár vízkeresztig

Van, aki nem vár vízkeresztig, és már most megszabadul karácsonyfájától. Debrecenben több kidobott fenyőt is talált a Hír TV stábja az utcán. A városüzemeltetés csak január 6-a után gyűjti be a szemetesek mellé helyezett fenyőket.

Ritka, de már lehet látni az utcán kidobott karácsonyfát. Ezeket a fenyőket Nyugat-Magyarországon termesztik és vágják ki. Nem frissen érkeznek Debrecenbe, és ez gyakran nyomot hagy rajtuk.

Négy nappal szenteste előtt vette meg a fáját Juhos Sándor, és az ünnepig az erkélyen tárolta. Azt mondja: nem volt illata, és már a díszítésnél hullott a levele. „Már akkor pergett, amikor szenteste díszíteni kezdtem. Nem tudom, mikor hozták, mikor vágták ki” – fogalmazott a férfi. Juhos Sándor ennek ellenére vízkeresztig megtartja a fáját. A város megrendelésére vízkereszt után indítják el a begyűjtést.

„Mint minden évben, az AKSD Kft. most is szervez céljáratot, amellyel a kidobott fenyőfákat gyűjtik össze – mondta Baranyi Tamás városüzemeltetési csoportvezető. – Lakótelepeken ez vízkereszt után fog megtörténni.” Egyéb kertségi területen is tervezik, attól függ, hogy milyen mennyiségű fenyőfát helyeznek el.

A céljáratokkal a kukák mellől szedik össze a fákat. Akik tovább megtartják a fenyőt, azoknak január közepétől a kukákba kell majd beledobniuk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ukrán színekben vonultak, tüntettek Budapesten

Ukrán színekben vonultak, tüntettek Budapesten

A tüntetésen felszólalt többek között Karácsony Gergely, Tompos Márton, Cseh Katalin, Traski Viktor kárpátaljai magyar matematikus, Petrovszka Viktória, az Egység Ukrán Egyesület elnöke és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!