2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Utazó tárlattal mutatják be Mátyás király uralkodását

  • Utazó tárlattal mutatják be Mátyás király uralkodását

Utazó tárlattal mutatja be Mátyás király uralkodását a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. Idén van Hunyadi Mátyás királlyá koronázásának 560., születésének pedig 575. évfordulója. A jubileumokat emlékévvel ünnepli a kormány. Az utazó tárlat az ország számos településére eljut majd. A kiállítás vácrátóti megnyitóján Rétvári Bence, a Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta: Hunyadi Mátyás egy olyan korban védte meg az országot, amikor azt minden oldalról veszély fenyegette.

„Mindegy volt neki, hogy milyen irányból érkezik a támadás Magyarország ellen, neki Magyarország érdeke volt az első, és nem kívánta senki számára egyfajta új területként, befolyási övezetként felkínálni Magyarországot, ezért vagyunk rá többek között annyira büszkék” – fogalmazott az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!