2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Színes

Újabb roham indult az üzletekben

Elindult az újabb roham az üzletekben. A vásárlók minél előbb vissza szeretnék cserélni a nekik nem tetsző vagy hibás termékeket. A forgalmazók azonban csak a minőségileg kifogásolható termékeket kötelesek visszavenni, ennek ellenére sok üzlet elfogadja a reklamációt a csak színben vagy méretben nem tetsző ajándékok esetén is.

Tömeg és sorban állás: ezúttal azonban nem a pénztáraknál, hanem a vevőszolgálatoknál. Karácsony után elindult az újabb roham az üzletekben. A vásárlók minél előbb szabadulnának a nekik nem tetsző vagy hibás termékektől.

A minőségi hibás termékeket minden esetben kötelesek visszacserélni a forgalmazók, még akkor is, ha már nincs meg a csomagolásuk. „Elsősorban javíttatni kell a terméket vagy kicserélni, ha ez nem megy, akkor árleszállítás is adható, és végső soron a vételárat is köteles lehet a kereskedő visszafizetni, ha az előbbi három mód nem orvosolja a vásárló panaszát” – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.


Ha viszont csak a termék színével vagy méretével van gond, a kereskedő döntési joga, hogy elfogadja-e a vásárlói panaszt. Sok üzlet azonban a két ünnep között, illetve januárban elfogadja az ilyen jellegű reklamációkat is. „Úgy döntöttünk, hogy január 31-ig vissza lehet hozni ezeket a termékeket, ami fontos, hogy bármi olyan jegye legyen a készüléknek, ami igazolja, hogy nálunk történt a vásárlás. Klasszikusan a blokkot szoktuk kérni, de ajándék lévén ez a legritkább esetben szokott az ajándék mellett megjelenni” – fogalmazott Szánthó Balázs, a Media Markt koncepciómenedzsere.

Az egyik hipermarket megerősített dolgozói létszámmal készült a két ünnep közti rohamra. „Karácsony és szilveszter között minden nagyobb hipermarketünkben több munkatársat foglalkoztatunk a vevőszolgálaton, mint ahogy ez megszokott, éppen azért, hogy az ajándékok által gerjesztett kisebbfajta rohamot jól tudjuk kezelni, és a vásárlóknak is kényelmes legyen” – nyilatkozta Varró Balázs, a Tesco Global Áruházak Zrt. kommunikációs vezetője.

Reklamálni itt is lehet

Reklamálni azoknak is lehet, akik interneten vásároltak ajándékot karácsonyra. „A hibás termékekre vonatkozóan ugyanazok a garanciális igények érvényesülnek, azonban ha interneten vásárolunk, van egy olyan pluszlehetősége a fogyasztónak, hogy az áru az átvételtől számított 8 munkanapon belül meggondolhatja magát, ami annyit jelent, hogy 8 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a vételtől, és visszaküldheti a terméket” – közölte Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

A webáruház üzemeltetője akkor is köteles visszafizetni a teljes vételárat, ha minőségi hibája nem volt a terméknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!