2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Színes

Újabb hatalmas fordulat a kilőtt farkas ügyében: kiderült, ki húzta meg a ravaszt

Sajtóértesülés szerint egy 9 éves kisfiú, a svájci jeladós farkas kilövése ügyében őrizetbe vett egyik vadász gyermeke lőtte ki a fokozottan védett ragadozót áprilisban.

  • Újabb hatalmas fordulat a kilőtt farkas ügyében: kiderült, ki húzta meg a ravaszt

Nagy botrányt váltott ki a Svájcból Magyarországig vándorló farkas lelövése. Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték a rajta lévő nyomkövető segítségével. Idén április elején azonban a nyomkövető elhallgatott, és nagyon rövid időn belül felmerült, hogy a farkas elpusztulhatott - emlékeztetett a Világgazdaság

Később a rendőrség két borsodi férfit fogott el a svájci farkas lelövése miatt, később a nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint

a védett farkast április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. Az állat elejtése után a tetemről a jeladót levágták, és a Hernád folyóba dobták, majd a nyomozók búvárok segítségével megtalálták. 

A Blikknek a Borsod Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy az egyik férfi kisfia ölhette meg a védett farkast. „Az egyik gyanúsított a 9 éves gyermeke felügyeletét rábízta a másik gyanúsítottra abból a célból, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak.” 

Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast.

„Ezt követően az állat tetemét egy kocsiba tették, a négyezer euró értékű jeladóját levágták és a folyóba dobták” – fogalmazott dr. Barkó Tamás. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!