2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Színes

Újabb három hektár zöldterület és a KRESZ-park is megújult + videó

Átadták a megújult városligeti KRESZ Parkot. A felújításra a Liget Budapest Projektnek köszönhetően nyílt lehetőség, melynek során összesen 30000 négyzetméter parkfelület újult meg. Az átadón Lázár János építési és közlekedési miniszter elmondta, a Liget lett a felújítási Projektet ellenző baloldal egyik kedvenc helye.

  • Újabb három hektár zöldterület és a KRESZ-park is megújult + videó

Miniatűr vonatok, repülők, helikopter és egy irányítótorony is várta a kicsiket a megújult Városligeti KRESZ parkban. Felépült egy mini városrész is, ahol biztonságos közlekedés alapjait tanulhatják a gyerekek.

Szeretném köszönteni azt a Budapestet, ahol a cselekvőképesség legyőzi a tehetetlenséget – mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter, amikor átadta a Városliget legújabb élményelemét. Kiemelte, a Budapest Liget Projektet pár évvel ezelőtt még tűzzel-vassal üldözte az ellenzék. Most viszont maguk is örömmel töltik itt az időt.

Azok, akik 10 évvel ezelőtt a leginkább ellenezték a Városliget újjáépítését, azok ma leggyakrabban használják a Ligetet és remélem örömüket lelik abban, amit saját maguk próbáltak megakadályozni

– hangsúlyozta a miniszter.

Baán László, a projekt miniszteri biztosa elmondta: miközben a baloldal által gyűlölt Liget folyamatosan szépül, Karácsony Gergely Budapest új zöld főtere szlogennel hirdetett Városháza park beruházása kudarcot vallott.

A lebetonozott, kikövezett területre sikerült 30 dézsás fát letenni, ami éppen csak 30 négyzetmétert jelent.

Azt javaslom mindenkinek, az érintett politikai erőknek meg az állampolgároknak is, hogy jöjjenek el a Városligetbe, meg menjenek le a Városháza parkba aztán döntsék el, hogy ki segített többet ennek a városnak az elmúlt 5 évben – emelte ki Baán László, majd hozzátette, Európa egyik legvonzóbb és legizgalmasabb közparkja kapcsán a kormány nem valami újjal rukkolt elő, éppen azt folytatta és valósította meg, amit 100-150 éve álmodtak meg az elődök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

A szakember arról is beszélt, hogy könyvet írt a pünkösről, éppen emiatt, a karácsony az a születésről szól, a húsvét a halálról és a feltámadás reményéről, a pünkösd pedig a Szentlélek kiáramlásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!