2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Csak csonthalom?

Következik:

Napindító 04:00

Színes

Újabb 16 év börtönt kapott Harvey Weinstein

Egy Los Angeles-i bíróság 16 év börtönnel sújtotta csütörtökön Harvey Weinstein bukott filmmogult, akit még decemberben talált bűnösnek az esküdtszék egy színésznő megerőszakolása ügyében.

  • Újabb 16 év börtönt kapott Harvey Weinstein

A bűncselekmény 2013 februárjában történt egy Los Angeles-i szállodában. Weinstein ártatlannak vallotta magát a perben, és azt állította, hogy minden szexuális kapcsolata kölcsönös beleegyezésen alapult.

A 70 éves Weinsteinnak 23 éves New York-i börtönbüntetését követően kell majd letöltenie a Los Angelesben rá kiszabott 16 évet.

A producert a Los Angeles-i esküdtszék felmentette egy másik állítólagos áldozatával kapcsolatos vádak alól, két esetben pedig nem sikerült egyhangú döntésre jutnia.

Hollywood egykori egyik legbefolyásosabb filmproducerét még 2020-ban ítélte 23 év börtönbüntetésre egy manhattani bíróság, miután bűnösnek találták nemi erőszak és szexuális támadás vádjában.

A befolyásos producer 2017-ben kitört szexuális zaklatási botránya és azt követő bukása indította el a MeToo mozgalmat, amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító – Ásványbörze 2023

Napindító – Ásványbörze 2023

Ásványok, drágakövek, ősmaradványok, meteoritok, valamint ezekből készült ékszerek és dísztárgyak kiállítása a hétvégén. A téma kapcsán vendégünk volt Pálmai Ildikó ékszerszakértő.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!